Dornavski župan: „Ugotovili smo, da nas je nekaj let nekdo nategoval!“
Štajerski Tednik
Tipografija

Čeprav je dornavski župan Rajko Janžekovič svetnike v četrtek seznanil s potekom dogajanj v zvezi z več kot pol milijona evrov vredno investicijo dograditve vrtca, je bilo bistveno več zanimanja in debate okrog bibliobusa. Za nakup novega bi namreč občina Dornava morala prispevati 6.700 evrov, a so tak predlog po zelo dolgi razpravi z veliko večino glasov zavrnili.

Z investicijo dograditve vrtca v Dornavi je pri predstavitvi predloga proračuna za leto 2017 svetnike seznanil župan Rajko Janžekovič. Okrog 540.000 evrov vredna investicija naj bi stekla takoj v začetku leta 2017 in naj bi bila končana do začetka novega šolskega leta. V pripravi je razpisna dokumentacija. „Ne gre za zahtevne zadeve, zato sem prepričan, da bi varstvo v novih prostorih lahko steklo v novem šolskem letu,“ pravi Janžekovič.

Občina se bo za ta namen morala zadolžiti za 300.000 evrov, a bo to njihova najpomembnejša investicija prihodnjih dveh let. Druga največja v prihajajočem letu, ki bo vredna okrog 100.000 evrov, bo izgradnja Gasilskega doma v Mezgovcih. Precejšen strošek bo tudi poplačilo izgradnje OŠ dr. Ljudevita Pivka, kar za dornavsko občino znese 41.000 evrov.

Predlog proračuna bo v javni razpravi do 28. decembra, dva tedna za tem pa bo sledil dokončen predlog.

Knjižnici več ali manj denarja, kakor pač katera občina ...

V letu 2017 nič več košnje okrog gradu

 

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300