Občini Kidričevo in Duplek tekmujeta : kje bo urejen prvi wakepark
Štajerski Tednik
Tipografija

Neugledna gramozna jama Pleterje naj bi dobila, kot je znano, novo podobo, novo adrenalinsko zgodbo, so se odločili v Kidričevem, kjer pripravljajo ureditev parka za deskarje in smučarje na vodi. A kot kaže, jih utegnejo pri pisanju te zgodbe prehiteti v Dupleku.

»Najemno pogodbo smo že podpisali, tako se je investitor Astrea investicije zavezal, da bo cono tudi postavil. Gre za resnega partnerja, tako da lahko načrtujemo odprtje do poletne sezone,« je povedal dupleški župan Mitja Horvat. O vrednosti župan ni želel ugibati, dodal pa je, da je občina pridobila vsa soglasja (vodno in naravovarstveno) oziroma se jih trudi še pridobiti, manjkali naj bi jima še vodno soglasje in gradbeno dovoljenje.

Občina Duplek je v letu 2009 sprejela Občinski podrobni prostorski načrt za turistično-rekreacijski športni center na območju gramoznice v Zgornjem Dupleku. Z načrtom so bile predvidene številne ureditve, kot so npr. območje hotelskih in športnih objektov, apartmajskih hiš, športnih igrišč, kampiranje, raba vodnih površin za ribolov, vodno smučanje, kopanje, veslanje in ureditev naravovarstvenega dela – mirne cone. Zavod za varstvo narave je zaradi številnih dejavnosti in zavarovanega območja (krajinskega parka in Natura 2000) postavil pogoj, da je treba pred umestitvijo vseh dejavnosti zgraditi ločilni nasip, ki bo ločil naravovarstveni del od preostalega. Občina je tega postavila in zanj odštela približno 100.000 evrov.

Kojc: Naj gradi tisti, ki je bil prvi

Kidričevo: »Projekta ne bomo spreminjali«

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300