Kidričevo: Ptujske cene vode ni bilo niti na dnevnem redu
Štajerski Tednik
Tipografija

Tako kot v drugih spodnjepodravskih občinah so tudi v Kidričevem na februarski seji potrjevali nove cene vode, a le za del, ki ga pokriva Komunala Slovenska Bistrica. Predloga novih cen vode Komunalnega podjetja (KP) Ptuj župan Anton Leskovar medtem ni dal na dnevni red seje, saj se s skupnim elaboratom za vse občine ne strinja, temveč zahteva svojega za Kidričevo, kot jim to pripravi KP Slovenska Bistrica.

Leskovar več kot očitno kaže naklonjenost bistriški komunali, kar utemeljuje s tem, da za tam vedo, kaj plačajo. Z vodstvom ptujske komunale pa so že nekaj let na bojni nogi. Pri potrjevanju novih cen oskrbe s pitno vodo se je med Kidričevim in KP Ptuj iskrilo že v 2019, ko Kidričani edini v regiji niso pristali na višjo omrežnino in jo še danes plačujejo 4,3 evra, drugi pa 5,8 evra. Zdaj je v potrjevanju nov cenik za vodooskrbo, ki v Kidričevem za KP Ptuj ni prišel niti na dnevni red seje. Sklep odbora za gospodarsko infrastrukturo je bil, da Občina Kidričevo zahteva svoj elaborat in ne skupnega, ki ga je Komunala Ptuj izdelala za vseh 23 občin na vodooskrbnem sistemu.

Bojazen, da bi ostali brez vode, odveč

Ker točke ni bilo na dnevnem redu, je bilo nekaj debate o ptujski komunali pri potrjevanju novih cen bistriške komunale, nekaj pa pri točki razno. Svetnica Eva Žunkovič je izrazila bojazen, da bi lahko zaradi nepotrditve novih cen ostali brez vode, župana pa tudi opomnila, da so se s kolegi Spodnjega Podravja na januarski seji kolegija dogovorili, da bodo potrdili enotno ceno za celo regijo. „Res smo se tako dogovorili, vendar je odbor elaborat zavrnil in predlaga svojega za Kidričevo. Cena, kot jo je izdelalo KP Ptuj, za pol leta glede stroškov elektrike temelji na cenovni kapici (torej okoli 200 evrov za megavatno uro), za drugo polovico leta pa na znesku okoli 400 evrov, iz obeh skupaj so naredili špricer.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300