Ptuj: Za gerontološki center na Potrčevi – skorajda ni več možnosti!
Štajerski Tednik
Tipografija

Ena izmed vročih tem, ki zadnje mesece razvaja vodstvo Doma upokojencev Ptuj in MO Ptuj, je načrtovana izgradnja gerontološkega centra na občinskem zemljišču na parkirišču na Potrčevi cesti. Ravno na dan seje sveta zavoda DU Ptuj, v četrtek, je MO Ptuj poslala vodstvu Doma pismo, v katerem pojasnjuje svoja stališča oz., kot je dejala Šemničkijeva, vztraja pri svojih zahtevah. Z vidika članov sveta zavoda in direktorice je v tej vsebini kočljivih več zadev.

Problematična je cena (Dom ponuja okrog 450.000 evrov, občina za to zemljišče želi približno četrt milijona več, 750.000 evrov), nesprejemljivih pa je za potencialne kupce še kar nekaj zahtev, pri katerih pa občina vztraja. »Poslali smo jim 15 alinej pripomb, pričakoval bi, da bodo na vsako posebej odgovorili. Ko to berem, sem pristaš tega, da naj gredo na licitacijo, mi pa se bomo, ko bodo znani pogoji, odločili, ali sploh sodelovati na njej,« je med drugim dejal Kodela. Da to dopisovanje ne vodi nikamor, je poudaril tudi Pilinger, ki je prepričan, da je nujno organizirati javno tribuno in občane vprašati za mnenje o celotni zadevi. Še korak dlje je šel Oton Mlakar, ki se je s tem predlogom strinjal, je pa obenem spomnil, da je občina pred leti to zemljišče kupila od obrambnega ministrstva, z namenom, da ga zaščitijo. Dejal je še, da si zato nikakor ne želijo na tem mestu še ene trgovine.

Člani sveta zavoda so bili soglasni, da je Dom vložil ogromno truda in da je čas, da se posvetijo zemljišču, ki je v lasti ptujske Bolnišnice. Ena izmed najnovejših variant, ki se je pojavila tokrat, je, da bi ravno tam gradili tudi gerontološki center.

Kodela se je še ob koncu razprave vprašal, zakaj vodstvo ptujske občine ne da na dnevni red občinske seje predloga, da se to zemljišče Domu proda za 450.000 evrov. »Ne nazadnje je župan sam dejal, da če bodo svetniki tako hoteli, bodo parcelo prodali tudi pod ceno, ki jo je določil njihov cenilec.« 

Milijon in ena težava Doma upokojencev Ptuj

Elektriko dom prodaja nelegalno?

Kako bodo uredili probleme večposteljnih sob in mlajših invalidov

 

 

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 09.04.2020 06:06

    Do preklica ob nedeljah, praznikih ter v petek pred veliko nočjo ni omejitve za tovorna vozila, katerih največja dovoljena masa[…]

51. FESTIVAL NARODNO-ZABAVNE GLASBE

 

 

radioptuj300