Ptuj: Parkirišče na Potrčevi bodo prodajali na dražbi
Štajerski Tednik
Tipografija

Da je zemljišče na Potrčevi cesti na Ptuju (sedanje parkirišče), ki je v lasti ptujske občine, strateškega pomena in da je zelo pomembno,  čemu bo služilo, smo v zadnjih mesecih slišali velikokrat. O tem bodo v ponedeljek razpravljali tudi mestni svetniki, ki imajo na mizah predlog sklepa o prodaji tega zemljišča na dražbi. Iztržiti nameravajo dober milijon. Bo pa Lista župana dr. Štefana Čelana zahtevala zaščito namembnosti tega zemljišča, saj se, kot pravijo, po sedanjem prostorskem načrtu tam lahko gradi karkoli. Tudi trgovski center, kar bi bila po mnenju večine naših sogovornikov najslabša možna rešitev.

Z osamosvojitvijo je bilo veliko javnih objektov v upravljanju države, a ker z vsemi ni zmogla učinkovito gospodariti, so občine zahtevale, da lastnino prenesejo v občinsko last. Kot se spominja Čelan, so na Ptuju na ta način med drugim pridobili tudi celoten vojaški kompleks na Potrčevi. Iz zemljiškoknjižnega izpisa je razvidno, da je MO Ptuj kot lastnica vpisana od leta 2003, torej 14 let. Doslej kakšnega donosa od tega ni imela, saj je na tem mestu brezplačno, neurejeno parkirišče. Se je pa lani pojavila precej resna možnost prodaje omenjenega zemljišča.

Ko se je ptujska občina z Domom upokojencev Ptuj začela pogajati o prodaji tega zemljišča, večjih dilem o tem, ali bi bila prava namembnost ravno izgradnja medgeneracijskega centra, ni bilo. Bolj kot se možnost dogovora izmika, več je špekulacij, komu je v interesu, da do njega ne pride. Vsaka stran seveda vztraja pri svojem, a nekaj je jasno: možnosti, da sklenejo sporazum, je vse manj.

V ponedeljek bo mestni svet med drugim obravnaval tudi predlog, da se to zemljišče ponudi na dražbi. A Čelan je prepričan, da je pred tem treba zaščititi njegovo namembnost. Na občini sicer pravijo, da bo to storjeno in da bo namembnost opredeljena s sprejemom OPPN, ki ga bo potrjeval mestni svet.

Veliko idej doslej, a ostaja le gramoz

Občina zagotavlja, da trgovine ne bo

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300