Šolski center: Eno direktorsko mesto, devet kandidatov
Štajerski Tednik
Tipografija

Ker nobeden izmed petih prijavljenih kandidatov za direktorsko mesto Šolskega centra Ptuj januarja ni prejel zadostnega števila glasov članov sveta zavoda, so razpis (ekspresno) ponovili. Rok za prijave se je iztekel v petek minuli teden, ta ponedeljek pa so jih odprli. Prijavilo se je kar devet kandidatov, prav vsi pa izpolnjujejo razpisne pogoje.

Konec januarja je svet zavoda Šolski center Ptuj, ki ga vodi predsednica Silva Fartek, odločal o izbiri novega direktorja. A kot najvišji organ tega zavoda, ki med drugim odloča tudi o imenovanjih, niso potrdili nobenega kandidata. Na prvi razpis se je prijavilo pet kandidatov, neuradno so to bili Darja Harb (ravnateljica Ekonomske šole ŠC Ptuj in sedanja v. d. direktorice ŠC Ptuj), Franc Pukšič (politik in nekdanji poslanec), Milan Gabrovec (ravnatelj OŠ Benedikt in župan občine Markovci), Marjan Bezjak (profesor na Elektro in računalniški šoli ŠC Ptuj) ter Irena Šalamun Mikolič, računovodkinja na ŠC Ptuj.

Nobeden izmed naštetih kandidatov si ni uspel zagotoviti večinske podpore, torej 12 izmed skupno 22 glasov članov sveta zavoda. Sta pa bila dva kandidata na zelo dobri poti do direktorskega stolčka, enemu je za imenovanje zmanjkalo zelo malo.

Od aprila naprej nova sestava sveta zavoda

Kakšna plača čaka novega direktorja?

 

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300