Ptuj: Hiše zgrajene, občina postavlja ovire
Štajerski Tednik
Tipografija

Podjetje Voh iz Muretincev je na Ptuju v minulih letih zgradilo in obnovilo več objektov. Nedavno so končali gradnjo štirih nadstandardnih stanovanjskih hiš na Potrčevi cesti (nasproti gostilne Krona). Čeprav je gradnja objektov pri koncu in so pripravljeni za prodajo, se je pri projektu zataknilo.

Skupna občinska uprava (SOU) Spodnje Podravje namreč investitorju ne izda potrebnega soglasja, da bi izvedel postopek parcelacije. Vse štiri hiše so zgrajene na eni parceli. Pred prodajo je treba parcelo razdeliti na več manjših, da bo vsak objekt na svoji parceli in da bo urejena dovozna pot. Kot je razbrati iz gradiva, ki so ga v ponedeljek na seji mestnega sveta obravnavali ptujski svetniki, se je mestna občina (MO) Ptuj oz. v njenem imenu SOU s pripombami na projekt vključila že v času pridobivanja gradbenega dovoljenja. V pripombah so med drugim opozarjali na prekoračeno gostoto poselitve (glede na veljavni PUP), kot problematično so izpostavljali tudi dovozno pot do objektov ter zagotovitev treh parkirnih prostorov pri vsakem objektu.

Po dopolnitvah projekta je investitor aprila lani uspel pridobiti pravnomočno gradbeno dovoljenje. Hiše so sedaj zgrajene, pripravljene za prodajo, gradbinec pa je ponovno trčil v birokratski zaplet – tokrat zaradi parcelacije.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300