Zapleti (tudi) v karnevalski dvorani ...
Štajerski Tednik
Tipografija

Društvo prijateljev mladine Ptuj je vse od leta 1995 v karnevalskem šotoru na Ptuju organiziralo Otroško maškarado. A letos tega dogodka ne bo, kljub temu, da so ga člani društva bili pripravljeni (kot vedno) pripraviti in izvesti povsem brezplačno. Ogorčeni so nad neodzivnostjo in odnosom tako Zavoda za turizem Ptuj kot Novelusa, ki jim kljub prošnjam, kot pravijo, niso želeli prisluhniti. Ti pa imajo seveda povsem drugačno verzijo dogodkov.

Otroška maškarada se je na Ptuju začela izvajati že v 60. letih, v takšni obliki, kot jo poznamo danes, pa jo je od leta 1995 naprej organiziralo Društvo prijateljev mladine (DPM) Ptuj. V 22 letih je bila odpovedana le enkrat, pa še to zaradi višje sile. Kot se spominja dolgoletna članica in nekdanja predsednica društva Vesna Zagoranski, so razlog takrat bile izjemno neugodne vremenske razmere in močno sneženje. No, letos razlog, da ne bo izpeljana, tiči povsem drugje. Kot kaže, v nezmožnosti iskanja kompromisov.

„Decembra lani sem se obrnila na Katjo Gönc, direktorico Zavoda za turizem Ptuj z željo, da se dobimo in dorečemo podrobnosti v zvezi z organizacijo Otroške maškarade. Takrat mi je pojasnila, da organizacijo komercialnega dela v šotoru prevzema podjetje Novelus in me napotila nanje.

30. decembra sem direktorici te agencije Katji Grabrovec poslala elektronsko pošto, se predstavila, povedala, kaj počnemo, kaj bi želeli ... Ker smo prostovoljci, potrebujemo vsaj mesec dni za pripravo. A kljub temu, da sem direktorici Novelusa poslala več sporočil, mi je odgovorila šele januarja. Zapisala je, da so imeli na Ptuju sestanek, na katerem so se dogovorili, da tega dogodka letos ne bo,“ pravi Anja Krasnič, predsednica DPM Ptuj.

Številne kritike obiskovalcev karnevalske dvorane - kaj vse je narobe

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 31.03.2020 17:45

    Zastoj tovornih vozil je na dolenjski avtocesti pred mejnim prehodom Obrežje proti Hrvaški, 4 km. Vozila so na odstavnem pasu.Čakalna[…]

51. FESTIVAL NARODNO-ZABAVNE GLASBE

 

 

radioptuj300