Stečajni postopek propadle družbe Lentherm v polnem teku
Štajerski Tednik
Tipografija

Stečajni postopek lenarške družbe Lentherm, ki ga vodi stečajni upravitelj Dušan Taljat, je v polnem teku. Stečajni upravitelj je kmalu po tem, ko je okrožno sodišče Maribor sprožilo stečaj na predlog zaposlenih decembra lani, pričel z iskanjem najemnika propadlega podjetja Lentherm.

Rok za oddajo ponudb v postopku nezavezujočega zbiranja ponudb za najem 15.880 m² zemljišča z okoli 7.600 m² površine stavb in nadstrešnic v lenarški poslovno obrtni coni se je iztekel 6. januarja. Kot je povedal Taljat, je kljub predhodnemu interesu prejel le eno ponudbo, a ta ni izpolnjevala vseh pogojev. V dodatnih pogajanjih je sicer kazalo, da se jim bo uspelo dogovoriti, a so to ni zgodilo. Ponudnik je namreč podal novo ponudbo. »Najemnik si je premislil in dal novo ponudbo za skrčeni obseg najetih prostorov (zgolj eno halo) z razmeroma nizko cenovno vrednostjo. Spoznali smo, da ga moti obseg obratovalnih stroškov, zato smo ga pregledno seznanili s temi stroški; torej v kakšni višini in v kakšnih pogojih le-ti nastajajo. Sedaj smo še zmeraj v fazi, ko kandidat razmišlja o najemu oz. o tem, ali so obratovalni stroški zanj sprejemljivi. Išče namreč še dodaten posel, da bi se mu zadeva izšla. Tako še čakamo na njegov odgovor. Sicer pa se pogovarjamo tudi z drugimi. Vsem zainteresiranim strankam nudimo vso podporo v posredovanju dokumentacije, opravljajo se ogledi ... Skratka, upanje za najemnika prostorov obstaja,« je povedal Taljat. Kdo je zainteresirani ponudnik, ni želel razkriti.

Aprila prva dražba?

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 31.03.2020 19:01

    Zastoj tovornih vozil je na dolenjski avtocesti pred mejnim prehodom Obrežje proti Hrvaški, 4 km. Vozila so na odstavnem pasu.Čakalna[…]

51. FESTIVAL NARODNO-ZABAVNE GLASBE

 

 

radioptuj300