Ptuj: Nezadovoljstvo zaradi napovedi o popolni zapori mostu
Štajerski Tednik
Tipografija

Nemalo slabe volje med Ptujčani in okoličani povzroča napoved investitorja o leto in pol trajajoči popolni zapori mostu. Na družabnem omrežju je zaokrožil predlog, da bi Ptujčani v znak nestrinjanja s tako dolgotrajno zaporo na prehodih za pešce na obeh straneh Drave, ob uvozu in izvozu z mostu, protestno dalj časa prečkali cesto. Neizpodbitno je, da stari ptujski most čez Dravo vitalno povezuje območje na levem in desnem bregu reke.

 

Državna revizijska komisija je zavrnila pritožbi neizbranih ponudnikov za projekt obnove mostu čez reko Dravo in potok Studenčnica na Ptuju. Kot smo poročali, je Direkcija RS za infrastrukturo (DRSI) 4,5 milijona evrov vredno delo oddala pomurskemu gradbenemu velikanu Pomgrad, ki v projektu, tako kot pri izgradnji avtoceste Draženci–Gruškovje, sodeluje s Cestnim podjetjem Ptuj. Most naj bi bil zaprt do konca septembra 2018.

Obnova skoraj kot novogradnja

 

 

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Prometne informacije

  • 21.10.2017 17:18

    Zastoj nastaja na štajerski avtocesti pred izvozom Vransko proti Ljubljani, gost promet z občasnimi zastoji je tudi na regionalni cesti[…]radioptuj300