Zdravje: Malčki lahko zbolijo tudi do desetkrat v sezoni
Štajerski Tednik
Tipografija

Sezone respiratornih virusov kljub toplejšemu vremenu še ni konec, svarijo zdravniki, ki sicer izpostavljajo, da lahko v eni sezoni večkrat zbolimo celo zaradi okužbe z enakim virusom. Ter še: otroci med prvim in tretjim letom starosti lahko za virusno okužbo dihal zbolijo tudi do desetkrat letno.

Kot so v Sekciji za preventivno medicino pri Slovenskem zdravniškem društvu zapisali v sporočilu za javnost, sezona bolezni, ki jih povzročajo respiratorni virusi, kot so virus influence, respiratorni sincicijski virus (RSV), adenovirusi, rinovirusi ..., in se najpogosteje pojavljajo v zimskih mesecih, še ni konec. Statistični podatki sicer kažejo, da je okužb z respiratornimi virusi manj kot v februarju, vendar je še vedno treba izvajati preventivne ukrepe. Širjenje virusov lahko traja tudi do pet mesecev, torej do aprila ali celo maja: »Otroci med prvim in tretjim letom starosti lahko za virusno okužbo dihal zbolijo tudi do desetkrat letno, predvsem to velja za tiste, ki so zgodaj vključeni v vrtec. Ker so te okužbe pogostejše v zimskih mesecih, vsaka pa lahko, vsaj kar se tiče kašlja in prehlada, traja tudi po dva ali tri tedne, je videti, kot da je otrok neprekinjeno bolan od jeseni do pomladi.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Prometne informacije

  • 22.09.2017 02:28

    Poplave, zaprte ceste:- Smednik - Kostanjevica, pri Malencah in pri Zameškem.Dela:- Na gorenjski avtocesti je zaprt priključek Kranj - zahod[…]radioptuj300