3,5 milijona evrov za sanacijo srednješolskih objektov na Ptuju
Štajerski Tednik
Tipografija

Odjuga in februarsko deževje sta razkrila večkrat izpostavljene pomanjkljivosti strehe Gimnazije Ptuj, o čemer smo že poročali. Temu je ponovno sledilo iskanje rešitev in prepotrebnih sredstev za sanacijo, katere ocena je 340.000 evrov, še enkrat toliko bi potrebovali za obnovo fasade, a pri razpisu, ki naj bi bil ključ rešitve, se je zapletlo.

Sedaj v Gimnaziji Ptuj čakajo novo povabilo, ki bo objavljeno naslednji mesec, in ker sta energetske sanacije nujno potrebna še vsaj dva državna objekta, Dijaški dom Ptuj in Šolski center Ptuj, so združili moči in se bodo na razpis prijavili s skupnim projektom, vrednim 3,5 milijona evrov.

»Projekt sanacije strehe Gimnazije Ptuj je bil vključen v celostno energetsko sanacijo srednješolskega prostora na Ptuju (Gimnazija Ptuj, Šolski center Ptuj in Dijaški dom Ptuj) in prijavljen na razpis Ministrstva za infrastrukturo (MZI). Zaradi objektivnih okoliščin in zapletov s pripravo dokumentacije je bila vloga umaknjena. Po naših informacijah se bo zavod prijavil na naslednji razpis, ki bo objavljen predvidoma v aprilu. Če se zavod na razpis MZI ne bo prijavil ali pa bo na razpisu neuspešen, bo ministrstvo za izobraževanje še v letu 2017 zagotovilo potrebna sredstva za sanacijo strehe,« so na naša vprašanja v zvezi s potekom razpisa odgovorili na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport.

Da bo novo povabilo k oddaji vlog za posredovanje predlogov energetske prenove stavb v lasti države objavljeno še ta mesec, so potrdili tudi na Ministrstvu za infrastrukturo. Prvi rok za oddajo vlog bo konec aprila 2017, višina nepovratnih sredstev evropske kohezijske politike bo okvirno znašala 12 milijonov evrov. Ta denar bodo tisti, ki bodo na razpisu uspešni, torej upravljavci državnih stavb, lahko črpali tri leta, in sicer v letih 2017, 2018 in 2019.

Stroški ogrevanja gimnazije tudi 80.000 evrov

Dijaški dom-stavba ni bila sanirana od leta 1980 ...

Šolski center – še en prenove potreben objekt

 

 

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Prometne informacije

  • 21.10.2017 17:18

    Zastoj nastaja na štajerski avtocesti pred izvozom Vransko proti Ljubljani, gost promet z občasnimi zastoji je tudi na regionalni cesti[…]radioptuj300