Ptuj: Komu je namenjena elektropolnilnica pred sedežem Elektra
Štajerski Tednik
Tipografija

Elektro avtomobile je (za zdaj) možno na Ptuju polniti le na dveh javnih polnilnih postajah: na parkirišču na Zadružnem trgu (kjer sta dve vtičnici) in pred sedežem podjetja Elektro Maribor. A kot nas je opozoril naš bralec, je za polnjenje tam treba imeti veliko sreče, saj je na mestu polnilnice zmeraj parkiran (enak) avtomobil. To so potrdili tudi na Elektru Maribor OE Ptuj in pojasnili, da naj bi bil ta tam parkiran zaradi pomanjkanja parkirnih prostorov. Neuradno je seveda razlog povsem drugačen.

Mestna občina Ptuj ima v lasti dve elektropolnilnici na parkirišču P+R na Zadružnem trgu, kjer je od novembra 2016 na voljo brezplačno polnjenje električnih vozil. „To pomeni, da jo lahko uporabljajo vsi uporabniki električnih vozil, brez kartice za polnjenje, vse dni v tednu, 24 ur na dan. Na sami polnilni postaji so zapisana navodila za uporabo in telefonska številka, kamor se lahko uporabnik obrne v primeru težav. Elektropolnilnica deluje po principu 'priključi & polni',“ pojasnjujejo na ptujski občini.

Investicija dveh elektropolnilnih postaj jih je v letu 2015 stala 9.702 evra (brez davka).

Ker je elektromobilnost v porastu, na ptujski občini pravijo, da nameravajo slediti temu trendu. Uspešni so bili na razpisu Ekosklada in pridobili še dve novi lokaciji za elektropolnilnici. Locirani bosta na parkirišču Čučkova ob mestnem stadionu in druga na parkirišču Lackova ob podhodu Borovo. Postavljeni bosta, ko bo postopek zaključen, v teku je namreč zbiranje ponudb za nabavo elektropolnilnih postaj.

Elektro Maribor: razlog je pomanjkanje parkirnih prostorov ...

Drugi polnilnik je postavljen pred sedežem ptujske enote Elektra Maribor. Finančna sredstva za izvedbo napajanja polnilnika na Ptuju je zagotovila družba Elektro Maribor, d. d., medtem ko je polnilnik v lastništvu DEM.

A čeprav je to polnilnica, ki naj bi bila namenjena širokemu krogu ljudi, je dostop do nje omejen. Na to nas je opozoril naš bralec, ki je, kot pravi, že večkrat o tem obvestil tudi vodstvo Elektra Maribor, OE Ptuj. A kot pravi, zmeraj neuspešno. Na naše novinarsko vprašanje, ali drži, da je na mestu, kjer je polnilnica, zmeraj parkiran rdeč avtomobil, ki onemogoča polnjenje drugim uporabnikom, so iz podjetja Elektro Maribor odgovorili pritrdilno:

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 31.03.2020 19:01

    Zastoj tovornih vozil je na dolenjski avtocesti pred mejnim prehodom Obrežje proti Hrvaški, 4 km. Vozila so na odstavnem pasu.Čakalna[…]

51. FESTIVAL NARODNO-ZABAVNE GLASBE

 

 

radioptuj300