Ptuj: Stavbe upravne enote še ne bodo obnavljali
Štajerski Tednik
Tipografija

Že več kot leto dni so na stavbi na Slomškovi ulici 10, v kateri so prostori Upravne enote Ptuj in Regijskega centra za obveščanje, nameščena opozorila o nevarnosti odpadanja ometa in strešnikov. Gibanje po pločniku ob stavbi je zato omejeno oz. prepovedano.

Večinska lastnica objekta je Mestna občina Ptuj, približno tretjino objekta ima v lasti Republika Slovenija, Ministrstvo za obrambo (MORS). Dejavnost v objektu izvajata instituciji, ki sodita pod okrilje državne uprave. Za uporabo prostorov državna uprava mestni občini ne plačuje najemnine. Načrti o nujno potrebni obnovi objekta so bolj kot ne na mrtvi točki. Na MORS so povedali, da so pripravljeni pristopiti k obnovi, če se bo za to odločila občina kot večinska lastnica objekta. Sami pa da kot lastniki manjšinskega deleža postopkov za obnovo ne morejo pričeti. Za odgovore o morebitni obnovi smo zaprosili tudi MO Ptuj. Pojasnili so naslednje:

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 31.03.2020 17:45

    Zastoj tovornih vozil je na dolenjski avtocesti pred mejnim prehodom Obrežje proti Hrvaški, 4 km. Vozila so na odstavnem pasu.Čakalna[…]

51. FESTIVAL NARODNO-ZABAVNE GLASBE

 

 

radioptuj300