Dom upokojencev: Cen za 12,6 % sploh ne bi smeli povišati – in jih ne bodo
Štajerski Tednik
Tipografija

V sredo je predsednik sveta zavoda Doma upokojencev Ptuj Franc Kodela sklical konstitutivno sejo novoimenovanega sveta. V njem so trije stari (vsi trije so predstavniki ustanoviteljice, torej vlade RS) in kar šest novih članov.

Kljub temu, da je bila tokratna seja konstitutivna, je že na prvem skupnem sestanku članov sveta zavoda postalo jasno, da imajo zelo različne poglede na stvari. Takoj po izvolitvi nove predsednice sveta je Ojsterškova ostro dejala, da je Statut Doma neveljaven, da so v njem zapisane stvari, ki ne bi smele biti, da Dom ni imel soglasja Vlade RS za spreminjanje in da o tem zahteva razpravo. Jožica Šemnički, direktorica Doma upokojencev, je odgovorila, da Statute lahko sprejemajo sveti zavodov, kar je pritrdil tudi Kodela in dodal: „Ker sem tudi sam sodeloval pri spreminjanju Statuta, bi podal svoje videnje. Da bo nekdo prišel direktno na sejo in trdil, da stvari niso veljavne, nikakor ni primeren način dela. Vložite pripombe, v Domu naj pripravijo strokovna stališča in bomo videli. Tako kot smo začeli, pa po mojem mnenju ni primerno delati.“ Z njim so se strinjali še nekateri drugi člani sveta zavoda, a Ojsterškova je vztrajala, vse dokler ji tudi Ostermanova ni pojasnila, da razpravljati o tako kompleksni zadevi, kot je Statut, na prvi seji, ko še s stvari vsi člani niso v celoti pregledali, ni na mestu.

Tudi naslednje vprašanje je podala Ojsterškova. Zanimalo jo je, zakaj je Dom upokojencev Ptuj kljub opozorilu ministrstva, izdanemu januarja letos, da naj se cene ne dvigujejo za več kot 5 odstotkov, sprejel sklep in cene povišal za 12,6 odstotka.

Kdo so novi člani sveta

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

Prireditvenik

radioptuj300