Ptuj: Kaj šolsko ministrstvo skriva pred javnostjo
Štajerski Tednik
Tipografija

Da bi dorekli podrobnosti okrog načrtovane energetske sanacije srednješolskih objektov na Ptuju, so ravnatelji Dijaškega doma, Gimnazije in Šolskega centra s predstavniki ministrstva za izobraževanje, znanost in šport v petek urgentno sklicali sestanek. A še preden se je sestanek začel, so dogajanje na željo predstavnikov ministrstva zaprli za javnost. Kot vedno se je pojavilo vprašanje, zakaj dogajanje v javnih zavodih ni za javnost. Najbrž zato, ker so s številkami barantali kot na tržnici, pa tudi zato, ker kakšnih konkretnih obljub bojda niso dali.

Na željo in pobudo Ptujčanov so si v petek predstavniki Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport vendarle vzeli čas in si na teren prišli ogledat dejansko, slabo stanje srednješolskih objektov. Namen sestanka je bil doreči podrobnosti okrog prepotrebne energetske sanacije stavbe Šolskega centra, Gimnazije ter Dijaškega doma.

Čeprav naj bi se sestanek začel v petek ob 10. uri, so Iztok Žigon, generalni direktor Direktorata za investicije, Mira Koren Mlačnik, vodja Sektorja za investicije v predšolsko in šolsko infrastrukturo, ter sekretarka Suzana Korun na srečanje zamudili dobre pol ure.

Bolno v. d. direktorice Harbovo nadomeščal kar njen mož …

Tam so jih že lep čas čakali predstavniki, ki si na Ptuju nedvomno želijo investicij, v kar so poskušali prepričati tudi pristojno ministrstvo: Melani Centrih, ravnateljica Gimnazije Ptuj, Ivan Hercog, ravnatelj Dijaškega doma Ptuj, Janez Petek, LEA Ptuj, Alen Hodnik, direktor Javnih služb Ptuj, Janko Širec, direktor Komunale Ptuj, in Andreja Komel, direktorica občinske uprave MO Ptuj.

V imenu Šolskega centra Ptuj bi ta zavod morala zastopati vršilka dolžnosti direktorice Darja Harb, a ker je zbolela, jo je nadomestil kar njen mož, Robert Harb, sicer ravnatelj Višje strokovne šole Šolskega centra Ptuj. Še preden so predstavniki ministrstva prišli na sestanek, je prisotnim dejal, da naj bodo prizanesljivi in prijazni do predstavnikov ministrstva.

Na čigavo pomoč vse računajo

Strošek obnove »zrasel« s 3,5 na kar 7,2 milijona evrov

 

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 31.03.2020 19:01

    Zastoj tovornih vozil je na dolenjski avtocesti pred mejnim prehodom Obrežje proti Hrvaški, 4 km. Vozila so na odstavnem pasu.Čakalna[…]

51. FESTIVAL NARODNO-ZABAVNE GLASBE

 

 

radioptuj300