Prvega maja kava na Ranci, hitro za tem še na ladjici na Dravi
Štajerski Tednik
Tipografija

1. maja letos, torej čez natanko deset dni, bomo – tako je obljubil ptujski župan Miran Senčar – na Ranci lahko spili kavico. Gostinska ponudba po predvidoma bolj konkretna do konca maja, kdo bo zanjo zadolžen oziroma koga so izbrali med štirimi prijavljenimi ponudniki, bo znano čez nekaj dni. Načrti, ki jih imajo predstavniki ptujske in markovske občine, so zanimivi in smeli, marsikatera želja pa bo vsaj kot kratkoročni cilj neuresničljiva, predvsem zaradi različnih omejitev, ki veljajo na območju Ptujskega jezera.

Da gre za velik turistični potencial, ki si zasluži, da z njim pravilno ravnamo, je v sredo na srečanju z novinarji ptujski župan Miran Senčar poudaril večkrat. Prvotno je sicer izpostavil omejitve, ki so striktne in v nekaterih primerih izjemno otežujejo uresničevanje zastavljenih ciljev. „V vsakem primeru pa je možno na Ranci narediti veliko več, kot je narejeno do sedaj,“ je bil jasen Senčar.

Spregovoril je o tem, kaj je že bilo in kaj še bo narejeno v različnih fazah revitalizacije ptujskega jezera. Trenutno je občina v fazi spreminjanja gradbenega dovoljenja, saj stvari, ki so bile predvidene za izvedbo v drugi fazi, zahtevajo novelacijo. Po besedah Senčarja jim veliko težavo predstavljajo dejavnosti, ki na tem mestu delujejo, a nimajo ustreznih dovoljenj, in ker se je tudi inšpekcija odločila temu narediti konec, to zahteva pospešeno urejanje potrebne dokumentacije.

Lesena terasa v pristanišču, objekti, ki so črnogradnja, plavajoči pomol, ki ga morajo odstraniti, dovoljenje za vlečne naprave v vejkparku, za katerega, kot pravi ptujski župan, ni jasno, kakšno bi moralo biti in kdo ga mora izdati, ter neprimerni kontejnerski objekti so stvari, ki jim v zadnjih mesecih posvečajo pozornost. Jasno je, da se bo moral večji del teh objektov odstraniti, med drugim tudi lokal in na Dravi postavljena lesena terasa.

Senčar: „Ne moremo biti zadovoljni s stanjem na Ranci“

Želje ali dolgoročni cilji?

Kdo bo skrbel za gostinsko ponudbo na Ranci

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 31.03.2020 19:01

    Zastoj tovornih vozil je na dolenjski avtocesti pred mejnim prehodom Obrežje proti Hrvaški, 4 km. Vozila so na odstavnem pasu.Čakalna[…]

51. FESTIVAL NARODNO-ZABAVNE GLASBE

 

 

radioptuj300