Ali denar iz Šolskega centra odteka neupravičeno?
Štajerski Tednik
Tipografija

Izjemni varčevalni ukrepi, ki so jih deležni na Šolskem centru Ptuj, so po mnenju nekaterih zaposlenih pripeljani do skrajnosti. Od tega, da – kot trdi naš sogovornik – nimajo več mila za roke na stranišču in jih je pozimi zeblo, do tega, da učitelji za delo z dijaki s svojim lastnim denarjem kupujejo material. Zadeva naj bi bila toliko bolj bizarna, saj naj bi na drugih mestih denar odtekal povsem neupravičeno. Tako trdi vir, ki je zelo blizu vodstvu šole.Vprašljiva naj bi bila predvsem pogodba in aneksi, podpisani s Perutnino Ptuj. Da gre za sporne zadeve, ki jih je treba pojasniti, je ugotovila tudi revizija, v kateri je med drugim navedeno, da potrebne dokumentacije o izvedenih naložbah, vrednih kar 800.000 evrov, vodstvo zavoda kljub pozivu ni zagotovilo.

„Enostavno, odločil sem se, da ne bom več tiho. Ne morem spremljati, kaj se dogaja, ker ne želim sodelovati pri tem. Na šoli imamo 1350 dijakov, smo zavod, ki ima najboljše učitelje. Pripravljeni so kupovati material s svojim denarjem, da lahko normalno izvajajo pouk. Od tekočin do olja, kovinskih materialov, mila za roke in podobno. Materialni stroški so postali prevelik problem, da bi si zatiskali oči. Nujno moramo nekaj narediti in zagotoviti normalne delovne pogoje. To pa je, kot kaže, nemogoče predvsem zaradi nekaterih neracionalnih odločitev posameznikov iz preteklosti,“ pravi naš vir, ki sicer za zdaj ne želi biti imenovan, a pravi, da bo zadeva kmalu dobila tudi epilog, saj namerava podati kazenske ovadbe. Prepričan je namreč, da so posamezniki Šolski center Ptuj v preteklosti finančno izčrpavali in da je temu treba narediti konec.

„Na eni strani imamo Perutnino Ptuj, ki ji zato, da je izpeljala investicijo, s katero služi, plačujemo enormne zneske, oni pa nam najemnine ne plačujejo oziroma je ta zelo nizka. Tudi Revivis in Visoka šola Ptuj, ki sta samostojna zavoda, ne plačujeta najemnine ŠC Ptuj. To je sporno, saj nimamo nič skupnega, le to, da jih mi očitno sponzoriramo. Na drugi strani imamo invalidsko podjetje s fotokopirnico, ki mora najemnino plačevati tudi poleti, ko dijakov ni. Že tako slabo zaslužijo, mi pa še jim zaračunamo dodatno. Če je to pravično, potem res ne vem,“ pravi naš sogovornik. Opozoril je na številne anomalije, ki naj bi jih v zadnjih letih počeli v zavodu. Od spornih pogodb do sistemiziranih (bojda) nepotrebnih delovnih mest.

O vseh teh očitkih smo govorili tudi z v. d. direktorice Šolskega centra Ptuj Darjo Harb in Brankom Kumrom, dolgoletnim direktorjem tega zavoda. Čeprav slednji ni več na tej funkciji, večina očitkov leti ravno na njegovo delo oziroma odločitve, ki jih je sprejemal. „Težave s financami ŠC Ptuj nimajo nič skupnega z omenjenimi vprašanji. Očitno nekdo, ki mi je bil zelo blizu in z menoj veliko delal, sedaj meni povsem drugače,“ je pojasnil v uvodu.

Zgodba s Perutnino Ptuj: kdo plačuje komu in za kaj

Kje je spornih 237.000 evrov

Odpuščanje zaposlenih ...

S tremi milijoni letno manj je pač treba drugače gospodariti …

Delovno mesto receptorja v sistemizaciji šolstva ni predvideno.

 

 

 

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 09.04.2020 06:06

    Do preklica ob nedeljah, praznikih ter v petek pred veliko nočjo ni omejitve za tovorna vozila, katerih največja dovoljena masa[…]

51. FESTIVAL NARODNO-ZABAVNE GLASBE

 

 

radioptuj300