Destrnik: Svetniki zahtevajo podatke o plačah in dodatkih zaposlenih
Štajerski Tednik
Tipografija

Destrniški svetniki Elizabeta Fras, Ivan Zorec, Silvester Horvat in Žiga Volgemut so se podpisali pod zahtevo za posredovanje podatkov javnega značaja, ki so jo naslovili na občino Destrnik. V njej zahtevajo, da se jim posredujejo podatki o plačilnih razredih za vse zaposlene na občini Destrnik v letu 2016 ter izplačanem denarju zaradi povečanega obsega dela za leto 2015 in 2016 za vse zaposlene v občini Destrnik, in sicer po posameznem delovnem mestu za vsako leto posebej.

Vsi zaposleni v občini Destrnik so javni uslužbenci in za podatke v povezavi z njihovim delovnimi razmerji velja ZDIJZ (Zakon o dostopu do informacij javnega značaja). Zakon določa, da se ne glede na obstoj morebitnih izjem, tudi izjeme varstva osebnih podatkov, dovoli dostop do informacij, če gre za informacije povezane z opravljanjem javne funkcije ali delovnega razmerja javnega uslužbenca, so med drugim zapisali v še obširnejši obrazložitvi svoje zahteve, ki so jo v pisni obliki na občini prejeli tri dni po marčevski seji občinskega sveta, ko je bila le-ta prvič ustno predstavljena. Na tej seji so svetnike zanimale tudi nove zaposlitve, ker so bili med drugim mnenja, da bi lahko namesto teh povečanih izplačil nekoga dodatno zaposlili, zaposlene v občinski upravi pa „razbremenili“, da ne bi delali (pre)več. Kadrovski načrt za leto 2017 je občinski svet sprejel na svoji 15. seji decembra 2016, skupaj s proračunom. Ta zajema predvideno število zaposlenih, o sami zasedenosti predvidenih delovnih mest pa se odloči župan oz. direktorica občinske uprave, saj to glede na 15. člen občinskega statuta ni pristojnost občinskega sveta.

V občinski upravi ogorčeni nad zahtevo svetnikov

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 31.03.2020 19:01

    Zastoj tovornih vozil je na dolenjski avtocesti pred mejnim prehodom Obrežje proti Hrvaški, 4 km. Vozila so na odstavnem pasu.Čakalna[…]

51. FESTIVAL NARODNO-ZABAVNE GLASBE

 

 

radioptuj300