Položnice za smeti razburjajo: So odpadki in Gajke ptujski TEŠ?
Štajerski Tednik
Tipografija

Številni občani MO Ptuj so te dni na nogah. Razlog so visoki zneski, ki so jih prejeli na položnicah za ravnanje z odpadki za mesec marec. Alen Hodnik, direktor Javnih služb, občinskega podjetja, ki na Ptuju skrbi za zbiranje, odvoz in odlaganje odpadkov, pojasnjuje, da je razlog za trenutno višje zneske na položnicah večja zbrana količina bioloških in mešanih komunalnih odpadkov v marcu. Temu pojasnilu lahko prikimamo, a ne gre zanemariti dejstev, da ima izvajalec pri oblikovanju cen širok manevrski prostor, da nadzora nad pravilnostjo oblikovanja cen ni in da so ptujski mestni svetniki za smeti konec januarja potrdili 26-odstotno zvišanje cen, za ravnanje z biološkimi odpadki pa celo stoodstotno! Jasno je bilo, da se bo to prej ali slej poznalo tudi na položnicah.

O tem, da se Ptujčani pripravite na podražitve, smo v našem časopisu na naslovnici opozorili, preden je bila na mestnem svetu potrjena dokončna odločitev. Takrat ni nihče dvignil glasu. Ne mestni svetniki ne javnost oziroma občani. Zdaj, ko so zneski na položnicah drastično poskočili, so ljudje na nogah. Številni jezni in razočarani bralci se obračate na naše uredništvo, naj o tem povišanju vendarle nekaj napišemo, opozorimo na krivico, ki vas je doletela. »Kako naj s tako nizkimi dohodki plačujemo tako visoke zneske na položnicah,« tožijo številni.

Za vrtoglave zneske na položnicah za smeti je v prvi vrsti odgovorna mestna politika: Čelanova in Senčarjeva, v širšem smislu. Občani Sp. Podravja že vrsto let za odvoz in obdelavo smeti povečini plačujejo več kot občani drugih krajev po Sloveniji. Tudi o tem smo v naših časopisnih člankih navedli vrsto primerjav, pa to ni nikogar in nič premaknilo.

Podrobno smo poročali, da je pod vprašajem pravna vzdržnost podpisanih koncesijskih pogodb, saj so o vseh sklenjenih razmerjih v teku sodni spori. Pa spet nič.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 31.03.2020 19:01

    Zastoj tovornih vozil je na dolenjski avtocesti pred mejnim prehodom Obrežje proti Hrvaški, 4 km. Vozila so na odstavnem pasu.Čakalna[…]

51. FESTIVAL NARODNO-ZABAVNE GLASBE

 

 

radioptuj300