Direktorica Zdravstvenega doma proti urgentnemu centru?
Štajerski Tednik
Tipografija

Kar nekaj aktualnih problemov je prišlo na dan na tokratni seji mestnega sveta MO Ptuj. Od prometnih težav, predvidenih novogradenj do podražitev odvoza odpadkov in raznih očitkov, ki so si jih izrekli svetniki.

Zanimiv pa je bil tudi poziv Martina Mlakarja, ki ga je naslovil na svojo svetniško kolegico Metko Petek Uhan in Listo Štefana Čelana, v kateri je ta. Kot je dejal Mlakar, je slišati, da Petek Uhanova, sicer tudi direktorica Zdravstvenega doma Ptuj, nasprotuje izgradnji urgentnega centra na Ptuju, zato ga je zanimalo njeno pojasnilo o tej temi in stališče liste, katere članica je. Petek Uhanovo je ta trditev precej razburila, dejala je, da je treba krivca iskati drugje in da je to zadeva, o kateri odloča pristojno ministrstvo. „Od kod vam ideja, da sem proti? Jasno sem povedala, da sem proti načinu oziroma konceptu izvajanja urgentnih centrov. Če bi bila proti ptujskemu urgentnemu centru, sigurno ne bi že leta 2011 bili prvi, ki smo nočno urgentno službo preselili v bolnišnico. Morali boste poiskati drugega krivca,“ je dejala direktorica ZD Ptuj.

Čelan je dejal, da kdor daje informacije, da so v njegovi Listi proti urgentnemu centru, je povsem nepismen. Pojasnil je, da so stališča lokalne politike povsem jasna ter da je naloga države, da najde način, kako urediti tako urgentni center kot poskrbeti, da se na Ptuju zgradi medgeneracijski center. Prepričan je, da celotno aktualno dogajanje služi le kot izgovori ministrstev, ki si očitno ne želijo, da se projekt urgentnega centra realizira. „Ne nasedamo na puhlice, ki jih poslušamo, to je larifari. Zbiranje sredstev podjetij pa kaže le na politično nespretnost posameznikov,“ je še dodal Čelan.

Zakaj visoke škarpe v Klepovi ulici

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 31.03.2020 17:45

    Zastoj tovornih vozil je na dolenjski avtocesti pred mejnim prehodom Obrežje proti Hrvaški, 4 km. Vozila so na odstavnem pasu.Čakalna[…]

51. FESTIVAL NARODNO-ZABAVNE GLASBE

 

 

radioptuj300