Tiho, ker nimajo idej ali ker se ne želijo nikomur zameriti?
Štajerski Tednik
Tipografija

Izjemno velika udeležba na 2. gospodarskem forumu, katerega osrednja tema je bil turizem, je obetala zanimivo druženje in debato. Slišati je bilo veliko lepih fraz o povezovanju, neizkoriščenem turističnem potencialu, nujnosti sprememb in podobno. Premalo pa o konkretnih načrtih za prihodnost, številkah in načinu, kako jih bomo v prihodnosti dosegali. Kljub pričakovanju, da bodo svoje ideje in težave predstavili tudi oblikovalci turistične ponudbe v mestu, jih je spregovorila le peščica. Drugi so o turizmu na Ptuju raje debatirali po koncu srečanja.

Na pobudo Mestne občine Ptuj je bil v sodelovanju z ZRS Bistra Ptuj, Območno-obrtno-podjetniško zbornico Ptuj, Manager klubom Ptuj, Štajersko gospodarsko zbornico ter Zavodom za turizem Ptuj izpeljan 2. gospodarski forum. Tema tega je bil turizem: povezovanje in promocija mesta, regionalno povezovanje za preboj turizma ter opis primera dobre prakse mestne kartice.

Da je odziv javnosti presegel pričakovanja, je v uvodu povedala v. d. direktorice novoustanovljenega zavoda za turizem Ptuj Katja Gönc.

Župan Senčar: "Občina skrbi za infrastrukturo"

O tem, da turizem ne prinaša hitrih rezultatov kot tudi ne hitrega zaslužka ter da ima Ptuj gotovo še veliko neizkoriščenega potenciala, je spregovoril župan mestne občine Ptuj Miran Senčar. Priznal je, da je naloga občine, da zagotovi potrebno infrastrukturo, pri čemer je izpostavil načrte za prihodnost. Večina teh je sicer za zdaj le še na papirju, a Senčar je optimističen. Kot je dejal, se obeta prenova mestne tržnice, v načrtu naj bi bila tudi prenova minoritskega trga, izdelan je načrt za ureditev razgledne točke, prenoviti nameravajo letno vsaj štiri fasade v mestnem jedru, prodali bodo prazna stanovanja, izpeljali projekt Ptujske hiše govorijo, v izdelavi je portal, na katerem bo seznam praznih občinskih prostorov za potencialne najemodajalce, uredila naj bi se tudi pot, ki vodi na ptujski grad. Izkoriščen naj bi bil končno tudi potencial reke Drave (letos bo 1. potekal Festival Drava), podeljena je namreč koncesija za upravljanje s ptujskim jezerom, pri čemer je župan izpostavil, da bodo za marsikoga rezi na tem področju precej boleči. Izpostavil je še pomen mestnega avtobusa, ki se je zelo dobro prijel, in festivale, ki privabljajo goste v mesto. Ob vsem tem pa je prepričan, da mesto veliko dobiva tudi z novoustanovljenim Zavodom za turizem, ki naj bi imel izjemno veliko vlogo.

Infrastrukturno naj bi občina, kot je zatrdil Senčar, svojo vlogo opravila v skladu z možnostmi. Kaj pa vsebinsko?

Podžupan Orešek: "Bistvo težav je slaba komunikacija"

Naloge Zavoda: označevalne table, splet, zloženke …

Razvijali bi turizem, lastniku hostla pa »odrežejo« tablo

 

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 31.03.2020 19:01

    Zastoj tovornih vozil je na dolenjski avtocesti pred mejnim prehodom Obrežje proti Hrvaški, 4 km. Vozila so na odstavnem pasu.Čakalna[…]

51. FESTIVAL NARODNO-ZABAVNE GLASBE

 

 

radioptuj300