Hajdina: Ministrstvo za finance zavrglo polmilijonsko pritožbo občine
Štajerski Tednik
Tipografija

Kar 684.000 evrov stavbnega nadomestila je občina Hajdina za leto 2015 odmerila Dravskim elektrarnam Maribor (DEM). A v prepričanju, da je ta izračun za pol milijona evrov previsok, so se DEM pritožile in uspele. Takoj za tem je predlog za razveljavitev odločbe po nadzorstveni pravici na ministrstvo za finance podala tudi hajdinska občina. Marca letos pa so jim sporočili, da so predlog zavrgli z obrazložitvijo, da občina v tem postopku ne varuje pravne koristi, temveč le interes pridobiti čim več sredstev. S tem pa zadeva še ni zaključena, občina bo svoj prav skušala dokazati na upravnem sodišču.

Čeprav je občina Hajdina v lanskem letu na prihodkovni strani pričakovala 3,2 milijona evrov, je bila realizacija zaključnega računa v primerjavi z oktobrskim rebalansom proračuna le 75-odstotna. Ključni razlog za ta razkorak je pritožba DEM, ki naj bi jim občina Hajdina za leto 2015 odmerila bistveno previsok znesek plačila za nadomestilo stavbnega zemljišča.

DEM so se pritožile in s pritožbo uspele, a je prepričana v svoj prav nasprotno želela dokazati tudi občina Hajdina. V imenu občine je pritožbo spisala odvetniška družba in jo naslovila na ministrstvo za finance. Kot je pojasnil župan Stanislav Glažar, pa je finančno ministrstvo predlog za odpravo oz. razveljavitev odločbe FURS iz julija 2016 zavrglo.

Merc: „Postali smo občina veselic in sprejemov...“

Je občina najela neukega odvetnika?!

Glasilo Hajdinčan le slikanica posameznikov

 

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 31.03.2020 17:45

    Zastoj tovornih vozil je na dolenjski avtocesti pred mejnim prehodom Obrežje proti Hrvaški, 4 km. Vozila so na odstavnem pasu.Čakalna[…]

51. FESTIVAL NARODNO-ZABAVNE GLASBE

 

 

radioptuj300