Ptuj: Na Turniščah bo zraslo novo naselje devetnajstih hiš
Štajerski Tednik
Tipografija

Devetnajst stanovanjskih stavb, ob katerih naj bi uredili še otroško igrišče, parkovni drevored ter primerne dovozne ceste, bo predvidoma zgrajenih na Turniščah. Dopolnjen osnutek občinskega podrobnega prostorskega načrta so svetniki kot primernega za nadaljnjo obravnavo potrdili soglasno in brez pripomb. Nekaj pomislekov imajo le stanovalci, ki že stanujejo v bližini tega območja.

Dopolnjen osnutek OPPN, ki so ga na zadnji seji mestnega sveta obravnavali ptujski mestni svetniki, se nanaša na načrtovano ureditev stanovanjske gradnje na Turniščah pri Ptuju. V enoti urejanja tega območja (BT23 Ptuj – Turnišče 2) je predvidena gradnja devetnajstih stanovanjskih stavb. Smernice o osnutku OPPN so v skladu  s postopkom najprej podali nosilci urejanja prostora, na podlagi teh pa je bil izdelan dopolnjen osnutek, ki je bil javno razgrnjen v času od 20. februarja do 22. marca.

Kot izhaja iz besedila osnutka, je območje namenjeno gradnji samostoječih eno- ali dvostanovanjskih družinskih hiš z mirnimi spremljajočimi dejavnostmi kot dopolnilnimi dejavnostmi v stanovanjskih zgradbah, z dodanimi morebitnimi nezahtevnimi objekti ter z ustrezno izvedenimi pripadajočimi funkcionalnimi površinami.

Svetniki brez pripomb, stanovalci nekaj vprašanj vendar imajo

Kaj natanko naj bi zgradili

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 08.04.2020 22:44

    Na ljubljanski zahodni obvoznici je zaprt uvoz Brdo proti razcepu Kozarje.Do preklica ob nedeljah, praznikih ter v petek pred veliko[…]

51. FESTIVAL NARODNO-ZABAVNE GLASBE

 

 

radioptuj300