Čuš bo (najbrž) kandidiral za župana Ptuja
Štajerski Tednik
Tipografija

O dogodkih, ki so v zadnjih mesecih zaznamovali dogajanje na relaciji Ljubljana–Ptuj, je na novinarski konferenci ta teden spregovoril poslanec Andrej Čuš. Razkril je kar nekaj pomembnih informacij, med drugim, da bo jeseni ustanovljena nova stranka, katere član bo, in da resno razmišlja o kandidaturi na županskih volitvah prihodnje leto.

Da Čuš z lokalno politiko niti približno ni zadovoljen, je poudaril na samem začetku srečanja z novinarji. Izpostavil je nejasnosti, ki spremljajo začetek obnove dravskega mostu. Dejal je, da je ljudi upravičeno strah, kakšen prometni kolaps se obeta, in da se strinja z ugotovitvijo, da ne Puhov most ne Ormoška cesta ne bosta zdržala prometnega pritiska. Čuš sicer pravi, da je najbrž za kakšne resnejše ukrepe – kot je izgradnja novega mostu – prepozno, zato bo predlagal vsaj dvoizmensko delo, kar bi lahko bistveno skrajšalo čas obnove. „Slišal sem, da nameravajo delati osem ur dnevno. Če je to res, je to norčevanje iz ljudi. Pritisniti moramo na ministra, da bo ukrepal. Lokalna politika zelo anemično spremljala dogajanje,“ je prepričan poslanec.

Spregovoril je še o aktivnostih, povezanih z začetkom izgradnje urgentnega centra. Ponovno naj bi prejel informacijo, da bo država zagotovila dodatnih 600.000 evrov, prenesli naj bi jih iz računa ptujskega Doma upokojencev na Splošno bolnišnico Ptuj.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 22.06.2018 10:44

    Prometne nesreče:- zaprt vozni pas na ljubljanski vzhodni obvoznici v predoru Golovec, proti Malencam, nastaja zastoj;- na glavni cesti Arja vas - Velenje,[…]

radioptuj300