Gledališče od ptujske občine dobiva vsako leto manj denarja
Štajerski Tednik
Tipografija

Čeprav se ena najuspešnejših sezone Mestnega gledališča Ptuj še niti ni končala, je direktor Peter Srpčič na nedavni tiskovni konferenci že predstavil nove projekte, ki se jih bodo lotili v sezoni 2017/2018.

»Minula sezona je bila v smislu strokovne potrditve našega dela resnično polnozrnata, saj toliko nagrad, kot smo jih prejeli v lanskem letu, tako žlahtnih ter bogatih še ni bilo nobeno leto: tri mednarodne nagrade, od tega dve in zmaga na mednarodnem festivalu v Libanonu ter nagrada za najboljšega igralca na festivalu v Tuzli; zmaga na Borštnikovem srečanju, kjer smo ob veliki nagradi za najboljšo uprizoritev prejeli še dve nagradi za igralske storitve; za konec pa še zmaga na Dnevih komedije v Celju, kjer so Cucki postali najboljša, žlahtna komedija po izboru občinstva. Naj ob tem omenim še rekorden izkupiček denarja, ki smo ga sami zaslužili, saj smo predlanski rekordni znesek presegli še za 20 odstotkov. Človek bi pomislil, da se nam cedita med in mleko, a ima ta medalja še drugo plat, ta pa še zdaleč ni žlahtna, prej zarjavela in žalostna. Še zmeraj smo kot kolektiv kadrovsko podhranjeni, saj nas je v primerjavi s podobnimi drugimi gledališči pol manj, opravimo pa nič manj dela, kvečjemu več in boljše. Še vedno delamo v stavbi, ki jo vse bolj najeda zob časa, saj se v to hišo od ponesrečene obnove pred devetimi leti praktično nič ne vlaga. V večini postavk smo pri ustanoviteljici, mestni občini, podfinancirani, saj se kljub na videz veliki skupni številki, ki jo prejemamo, polovica teh sredstev takoj preusmeri na avstrijsko slabo banko, kamor se odplačuje nekdanja obnova izpred devetih let. Skozi leta so nam ukinili sredstva za abonmaje, sredstva za festivale, skoraj prepolovili sredstva za redni program, letos spet za četrtino sredstva za materialne stroške ...,« je našteval direktor MGP Peter Srpčič.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 20.04.2018 08:15

    Zastoji nastajajo na cestah Draženci - Ptuj in Medno - Ljubljana. Na ljubljanski obvoznici so zastoji na relaciji Kozarje - Koseze -[…]

radioptuj300