Na Ptuju nadgradnja CERO Gajke še v povojih
Štajerski Tednik
Tipografija

Mariborsko podjetje Snaga, ki je v lasti 11 občin, največja lastnica s 94,5-odstotnim deležem pa je mestna občina (MO) Maribor, pričenja gradnjo sortirnice za mešane komunalne odpadke. Ta naj bi predvidoma služila tudi predobdelavi odpadkov, ki se zberejo na širšem ptujskem območju.

Kot smo že poročali, bi ptujski smetarji odpadke na predobdelavo odvažali v Maribor, nato pa bi jih dokončno obdelali in odlagali v CERO Gajke, kjer bi odlagali tudi odpadke s širšega mariborskega območja – s terena, ki ga kot koncesionar pokriva Snaga.

»Pridobili smo vsa potrebna dovoljenja za začetek gradnje sortirnice odpadkov, ki bo ena najsodobnejših in tehnološko dovršenih v Sloveniji in Evropi. Pripravljalna dela na gradbišču bi začeli sredi avgusta, položitev temeljnega kamna predvidevamo za 30. avgust, sredi septembra pa nato pričetek gradbenih del,« je nedavno na novinarski konferenci povedal direktor mariborske Snage Cveto Žalik. Sortirnico bo gradilo novomeško podjetje Kostak. Kot so napovedali, bi lahko bila zgrajena in predana v poskusno obratovanje konec junija prihodnje leto.

Prva faza investicije v CERO Gajke bi stala pet milijonov evrov

Preberite več v Štajerskem Tedniku

Prometne informacije

  • 16.12.2017 19:12

    Zaradi razsutega tovora je zaprta regionalna cesta Postojna - Razdrto pri Hraščah.Megla v pasovih zmanjšuje vidljivost na dolenjski avtocesti.Zaradi podrtih[…]radioptuj300