Podravje: Teleing v roke Telemacha
Štajerski Tednik
Tipografija

Podjetje Teleing, d. o. o., storitve fiksnih telekomunikacijskih storitev ponuja v 15 občinah Spodnjega Podravja in Pomurja. A že v kratkem bodo vstopili v strateško partnerstvo s podjetjem Telemach; čakajo le še na presojo Agencije za varstvo konkurence. Preverili smo, kaj bo prevzem tega uspešnega pomurskega podjetja pomenil za dosedanje naročnike njihovih storitev, pa tudi 32 redno zaposlenih.

Kot pojasnjuje Janez Smolkovič, direktor podjetja Teleing, d. o. o., je postopek presoje koncentracije v teku, saj je bila 18. julija bila priglašena koncentracija pred Javno agencijo Republike Slovenije za varstvo konkurence. To je zadnji in ključni korak do vstopa v strateško partnerstvo z največjim kabelskim in tretjim mobilnim operaterjem v Sloveniji – podjetjem Telemach, d. o. o., seveda če bo agencija povezavo odobrila.

„Pridružitev skupini Telemach bo tako vnesla svež veter na območju 15 občin Spodnjega Podravja in Pomurja, kjer Teleing ponuja svoje fiksne telekomunikacijske storitve. S pridružitvijo bodo naročniki poleg storitev, ki jih že uporabljajo, lahko dostopali do najnovejših in najsodobnejših telekomunikacijskih rešitev po dostopnih cenah, ki jih Telemach ponuja svojim naročnikom, kot so velika hitrost dostopa do interneta, HD-programi, časovni preskok, video na zahtevo, mobilna aplikacija D3 GO, stacionarna in mobilna telefonija, brezplačni klici v omrežje Telemach in United Group,“ so pojasnili v podjetju Teleing.

Po besedah Smolkoviča je na izbor strateškega partnerja vplivalo več dejavnikov.

O čem Agencija sploh presoja?

Telemach zaenkrat brez izjav

 

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300