Parcela na Potrčevi ponovno na dražbi: Občina znižala ceno za četrt milijona evrov
Štajerski Tednik
Tipografija

Ceno svoje trenutno najdražje parcele, ki jo ponuja, je ptujska občina bistveno znižala. Čeprav so pričakovali, da bo zemljišče na Potrčevi na Ptuju prodano za dober milijon, kolikor je znašala cenitev – ki so jo naročili sami –, se na prvo dražbo ni prijavil niti en sam dražitelj. Poskušali bodo v drugo, s četrt milijona evrov nižjo ceno; 14.673 kvadratnih metrov veliko zemljišče namreč zdaj ponujajo za 742.087 evrov. Interesentov naj bi bilo – po neuradnih podatkih – tokrat kar nekaj.

„Mestna občina Ptuj želi z znižanjem cene zemljišča na Potrčevi cesti k dražbi pritegniti več dražiteljev. Do danes dogovora o prodaji oziroma nakupu zemljišča nismo sklenili z nikomer. Objavljena cena je najnižja, za katero je Mestna občina Ptuj pripravljena prodati zemljišče na Potrčevi cesti,“ so na naša novinarska vprašanja, povezana z drugo dražbo, odgovorili iz MO Ptuj.

Julija so objavili prvo dražbo, a 1.027.110 evrov kot izhodiščna cena, ki jo je za parceli 571/5 in 3984/7 na Potrčevi cesti na podlagi opravljene cenitve postavila Mestna občina Ptuj, je očitno bila za vse potencialne interesente previsoka. Zato so jo lastniki znižali, zaradi česar naj bi bilo po neuradnih informacijah v drugem krogu dražiteljev več. Nepremičnini – gre namreč za zemljišče, ki se prodaja kot celota, a je razdeljeno na dve parceli – bosta prodani dražitelju, ki bo ponudil najvišjo ceno, in sicer po sistemu videno-kupljeno. Dražba bo javna, rok za prijavo pa je 11. september.

Ali dogovori potekajo tudi z doslej najverjetnejšim kupcem, ki je od posla odstopil ravno zaradi previsoke cene, Domom upokojencev Ptuj, smo povprašali obe strani.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300