Turistična sezona: priložnost tudi za nelegalne posle
Štajerski Tednik
Tipografija

Več kot dva milijona potnikov je junija in julija prečkalo mejni prehod Gruškovje. Prav zaradi intenzitete dela, ki jo zahteva močno povečan promet, policija obravnava tudi večje število kršitev. Kljub temu da imajo ogromno dela že s kontrolo dokumentov, pa so uspešni tudi pri odkrivanju tistih, ki bolj ali manj iznajdljivo skušajo čez mejo prepeljati prepovedane droge ali orožje.

Eden najbolj obremenjenih kopenskih mejnih prehodov v državi je mejni prehod Gruškovje, na katerem imajo policisti izjemno veliko dela. Zraven tega je predvsem letos zaradi gneče, ki jo povzroča izgradnja nove avtoceste, povečan promet tudi na mejnih prehodih Zavrč in Leskovec.

Kot so pojasnili na Policijski upravi Maribor, se število kršitev v času turistične sezone ravno zaradi večjega prometa na mejnih prehodih poveča: »Največ kršitev je odkritih na mejnem prehodu Gruškovje, skozi katerega je junija in julija potovalo 2.430.774 potnikov, medtem ko je skozi mejne prehode na območju PU Maribor v tem obdobju skupno potovalo 3.209.297 potnikov. V juniju in juliju so policisti na mejnih prehodih na območju Policijske uprave Maribor obravnavali 60 kršitev s področja prepovedanih drog ter 101 kršitev s področja Zakona o orožju. Vsi postopki so bili obravnavani kot hitri postopki v skladu z določili Zakona o prekrških in so se končali z izdajo odločbe o prekršku in zasegom predmetov.«

Na področju drog je šlo v večini primerov za zasege manjših količin (največkrat konoplje), pri orožju pa za hladno orožje (npr. gumijevke, teleskopske palice itd.), katerih posest je v Republiki Sloveniji prepovedana.

V posebej prirejenem prostoru kar 21 kilogramov konoplje

Kaj vse so mejni policisti odkrivali v zadnjih dveh mesecih

 

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300