Prihodnji mesec po »avtocesti« že vse do starega mejnega prehoda
Štajerski Tednik
Tipografija

Dela tako na bodočem avtocestnem odseku med Draženci in mednarodnim mejnim prehodom Gruškovje kot na vzporedni regionalni cesti tečejo skladno s pogodbenimi terminskimi načrti. Nove preusmeritve prometa se obetajo že prihodnji mesec.

Na DARS so priznali, da povečan promet v času turistične sezone in povišane temperature zraka na dinamiko del vsekakor vplivajo, vendar: »Izvajalci s prerazporeditvijo posameznih delovnih faz ter z deljenim delovnim časom usklajujejo dinamiko izvedbe del oz. jo prilagajajo nastalim razmeram na način, da bi te čim manj vplivale na njihov potek. Za zdaj so izvajalci pri tem uspešni, saj na gradbišču – kljub omenjenimi težavam – ne beležimo zamud.«

Na prvi etapi avtoceste (od Dražencev do bodoče oskrbne postaje pri Podlehniku) delavci izvajajo zaključna dela na drugi polovici avtoceste in dela na vzporedni regionalni cesti. »Po dokončanju del na drugi polovici avtoceste, predvidoma septembra letos, sledi preusmeritev prometa ter dokončanje dela avtoceste, ki se sedaj uporablja (vertikalna in horizontalna signalizacija, protihrupna ograja, ureditev brežin itd.).

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300