Staro ptujsko pokopališče kot v grozljivki: igle, ukradene denarnice …
Štajerski Tednik
Tipografija

Prihodnji teden se šolarji vračajo v šole, s tem pa bo ponovno tudi več nevarnosti za preprodajo drog. „Komercialisti“ si teren očitno že pripravljajo. Na starem mestnem pokopališču, tik ob Šolskem centru Ptuj, so minuli teden ključavnico dobesedno odtrgali in si pot do grobov, na katerih so si uredili svoje kotičke, nekoliko skrajšali. Ukradene izpraznjene denarnice, smeti, igle, brizge in še marsikaj drugega so stvari, ki gotovo ne sodijo na kraj, kot je pokopališče.

Pred začetkom novega šolskega leta smo se z vodjo Medobčinskega redarstva SOU Spodnjega Podravja Robertom Brkičem odpravili na ogled nekaterih krajev, ki so z vidika preprodaje drog najbolj problematični. „Pri svojem delu in ogledih velikokrat naletimo na prizore, o katerih obvestimo tudi policijo. Iz dosedanjih izkušenj vemo, da so z vidika preprodaje in uživanja drog nevarni kotički v bližini šol. Obstajajo točke, za katere se jasno ve, da se na njih zadržujejo narkomani, se pa te z leti tudi spreminjajo,“ pojasnjuje Brkič.

Medtem ko smo pred časom poročali o tem, da se narkomani zbirajo na parkirišču na Zadružnem trgu, jim očitno ta lokacija ni več najbolj ustrezna. Predvsem po ureditvi pump track steze, ki jo dnevno obišče več sto otrok in odraslih na kolescih, jim tamkajšnja „gneča“ ni ravno po godu. Tudi Brkič ugotavlja, da imajo raje skrite kotičke, da iščejo mesta, na katerih niso vidni. Takšnih so si na Ptuju našli kar nekaj. Kot ugotavljajo v Medobčinski redarski službi, tudi Panorama ni več med aktualnimi zbirališči narkomanov in preprodajalcev drog. Po ureditvi v sprehajališče tam namreč težko najdejo samotne kotičke.

Imajo pa več uspeha recimo na starem ptujskem pokopališču. Nekateri prizori na njem so dobesedno srhljivi. „Stanje na pokopališču je slabo.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300