Novo šolsko leto že trka na vrata, šolarjev bo letos več kot lani
Štajerski Tednik
Tipografija

Le še nekaj dni loči šolarje do začetka šolskega leta 2017/2018, medtem ko bodo študentje v brezskrbnosti uživali še dober mesec dni. Po dvomesečnih počitnicah bodo čez natanko teden dni osnovnošolci in dijaki ponovno sedli v šolske klopi, prve naslednje počitnice pa se zanje začnejo 30. oktobra.

Čeprav se zdi, da smo šele včeraj napisali, da se poletne počitnice začenjajo, se iztekajo že njihovi zadnji dnevi. Na šolah se že pripravljajo na novo šolsko leto. Velika večina osnovnih šol v Spodnjem Podravju ohranja število učencev primerljivo lanskoletnemu. Med temi so recimo OŠ dr. Franja Žgeča Dornava, Podlehnik, celo več učencev kot lani bodo imeli na osnovnih šolah v Cirkovcah, Ormožu, v Žetalah, Vidmu pri Ptuju, Cerkvenjaku …

Kar se tiče vpisa prvošolcev, se stanje med šolami sicer razlikuje, a na večini šol pomembnih odstopanj ni. Največji upad beležijo v podlehniški šoli, v katero je v preteklem šolskem letu sedlo 25 novincev, letos jih bo le še 10, torej kar 15 manj.

Tudi v Veliki Nedelji bo 14 prvošolcev manj, pa 12 (lani 23, letos 17) na OŠ Cirkulane-Zavrč. Štirje manj kot lani bodo tudi v OŠ dr. Franja Žgeča Dornava, trije v Žetalah, eden manj v Gorišnici, dva na Hajdini. V Juršincih so v šolskem letu 2016/2017 imeli 39 prvošolcev, v novem jih bo prav tako nekaj manj, in sicer jih bo skupaj 30.

 

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300