Ptuj: Kdo bo zadolžen za prehrano v Šolskem centru in Gimnaziji
Štajerski Tednik
Tipografija

O dvomljivih pogodbah in zapletih, povezanih z zagotavljanjem subvencionirane prehrane za dijake na Šolskem centru in Gimnaziji Ptuj, smo poročali junija letos. Takrat je sodu dno izbilo (domnevno) neplačilo obveznosti podizvajalcu, zaradi česar je ta prenehal zagotavljati dijaško prehrano. V petek se začne novo šolsko leto, novega ponudnika pa še (uradno) niso izbrali. To naj bi storili jutri, v sredo.

»Vse pogodbe, ki smo jih imeli za zagotavljanje subvencionirane dijaške prehrane, so prekinjene. Nimamo sklenjene nobene pogodbe z nikomer več, tudi s Perutnino Ptuj in PP gostinstvom smo jo sporazumno prekinili, čeprav je še veljala. Objavili smo poziv in tri ponudnike povabili k oddaji ponudb. Odpirali jih bomo v sredo in izbrali najugodnejšega,« je pojasnila v. d. ravnateljice ŠC Ptuj Darja Harb.

Gimnazija Ptuj sicer vodi svoj postopek, a ker nimajo delilne linije in jedilnice, bodo (za subvencionirani del malic) skupaj izbrali enotnega ponudnika. To je potrdil tudi novi ravnatelj Gimnazije Ptuj Boštjan Šeruga, ki je še dejal, da se trudijo situacijo in godljo, v kateri so se znašli, ustrezno rešiti.

»Najpomembneje ta hip je, da izberemo ponudnika in zagotovimo dijaško malico,« se strinjata tako Šeruga kot Harbova, ki je prepričana, da bodo v dveh dneh, od srede, ko bodo (uradno) ponudnika izbrali, do petka, ko se prične šolsko leto, vse uredili.

Koga so povabili k oddaji ponudb, nam ni uspelo izvedeti, Harbova je dejala le, da med njimi ni družbe Pallas skupina, ki je kot podizvajalec dijaško malico na Ptuju zagotavljala od leta 2008 naprej.

Osnovno pogodbo sta Šolski center Ptuj in Gimnazija Ptuj s Perutnino Ptuj sklenila že leta 1996. Leta 2003 je Perutnina Ptuj prostore dala v najem PP gostinstvu, ki pa je pet let kasneje začelo sodelovati s  podizvajalcem Pallas skupino. Ta je s podpisom aneksa leta 2012 postala franšizojemalec, a ker naj bi jim PP gostinstvo dolgovalo več kot 200.000 evrov, so konec letošnjega šolskega leta prenehali zagotavljati malice.

Perutnina Ptuj: Pogodba je sporazumno prekinjena

Ministrstvo: zadeve ureja šola

Zakaj niso direktno nakazovali izvajalcu in zakaj so potrebni podizvajalci?

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300