Spodnje Podravje: Kdo so naši prejemniki odličij na letošnji Agri
Štajerski Tednik
Tipografija

Med prejemniki odličij na letošnji Agri so tudi podjetja in posamezni pridelovalci iz območja Spodnjega Podravja.Ena izmed največjih prehransko-živilskih korporacij v tem delu Slovenije in Evrope, Perutnina Ptuj, se je s sejma vrnila z bogato bero odličij.

Osvojili so pet nazivov šampion kakovosti: za Pepe piščančjo hrenovko, piščančjo klobaso Vija vaja, fit nabodalca, kolekcijo Natur premium in piščančji kebab. So tudi prejemnik priznanj za inovatorstvo in tržno ponudbo svežega mesa ter posebnega priznanja za barjene klobase – prejeli so ga za izdelek Poli light s 30 odstotki manj maščob. Za isti izdelek so prejeli tudi veliko zlato medaljo. Ptujski perutninarji so na sejmu Agra prejeli še 22 zlatih in 18 srebrnih medalj za meso in mesne izdelke ter deset zlatih in sedem srebrnih medalj za tržno ponudbo.

Mesarji z bogato bero odličij

V kategoriji ocenjevanja mesa in mesnih izdelkov je pet medalj prejela tudi Mesarija Kokol iz Dolan. Zlati medalji so prejeli za domačo šunkarico v poprovem ovoju in domačo suho klobaso brez aditivov, srebrni za haloško slaninsko salamo in pečeno tunko iz zaseke, bronasto pa za domačo prekajeno klobaso.

-

Medalje čebelarjem in vinarjem

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300