Ena izmed želja: uvedba umetniškega oddelka na Gimnaziji Ptuj
Štajerski Tednik
Tipografija

12. julija letos je vodenje ptujske Gimnazije prevzel novi ravnatelj Boštjan Šeruga. Časa za prilagajanje in uvajanje novonastali situaciji dejansko ni imel, saj je bil vržen v vodo in je, kot kaže, uspešno splaval. Skupaj z vodstvom Šolskega centra Ptuj je v poletnih mesecih uspel rešiti zagato s šolskimi malicami, septembra pa se že začne nujna obnova strehe. Načrtov in ambicij mu ne manjka, ena izmed njegovih želja pa je, da Ptuj dobi umetniški oddelek.

Šeruga se je na ptujski Gimnaziji kot profesor zgodovine in sociologije zaposlili leta 2000. V teh letih se je intenzivno vključeval v številne dejavnosti in projekte. Kot pravi, je bila odločitev za kandidaturo precej težka, tako iz osebnih kot tudi drugih razlogov.

»Postopek izbire ravnatelja je dolgotrajen in večkrat se vprašaš, ali je odločitev pravilna. Pojavijo se dvomi, a po imenovanju ni bilo več časa za to. Po vseh postopkih in potrdilih na različnih ravneh sem sprevidel, da je bila to dobra odločitev. Tudi drugi so prepoznali kandidaturo kot smiselno in so me podprli. To je velika čast,« na vprašanja o kandidaturi odgovarja Šeruga.

V času izbirnega postopka je imel podporo kolektiva, staršev, dijakov in lokalne skupnosti: »Glede na to, da je bila moja protikandidatka tedanja ravnateljica, s katero imava izjemno poseben, pozitiven odnos, je to bilo toliko težje. Za mojo predhodnico ne morem reči niti ene same slabe besede.« Dodaja, da ga je Centrihova ogromno naučila in da še jo sedaj povpraša za kakšen nasvet.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

radioptuj300