Ptuj: Parkirišče na Potrčevi ne bo več (dolgo) brezplačno
Štajerski Tednik
Tipografija

Po precej napetem dogajanju na drugi javni dražbi zemljišča na Potrčevi cesti na Ptuju je to vendarle dobilo novega lastnika. Cestno podjetje Ptuj je ptujski občini za 14.673 kvadratnih metrov veliko zemljišče ponudilo kar 830.087 evrov. K temu znesku bodo morali prišteti še 22-odstotni davek, stroške cenitve in notarja; skupaj več kot milijon evrov. A zadeva bo dokončna šele po podpisu pogodbe.

1.027.110 evrov je bila izhodiščna cena, ki jo je za parceli 571/5 in 3984/7 na Potrčevi cesti na podlagi opravljene cenitve prvotno postavila Mestna občina Ptuj. Takšne cene za dve parceli, katerih skupna izmera je 14.673 kvadratnih metrov, na prvi dražbi julija letos ni bil pripravljen ponuditi nihče. Zato so jo znižali in v torek, 12. avgusta, poskusili z drugo dražbo. Že pred to je bilo slišati, da je interesentov za zemljišče več. A prijavljena sta bila dva, očitno zagreta potencialna nova lastnika: Cestno podjetje Ptuj, d. d., v imenu katerega je kot dražitelj nastopal Martin Turk, in Dušan Kuhar, s. p., v imenu katerega je dražil Sašo Kovačec, direktor GP Drava.

Pogoje dražbe je najprej predstavil Matej Gajser, višji svetovalec na MO Ptuj. Zraven njega sta bili v komisiji še dve predstavnici občine, torej dosedanjega lastnika zemljišč, Asja Stropnik Paternost in Nina Majcen Ogrizek. Med drugim je bilo poudarjeno, da se zemljišče prodaja kot celota, po sistemu videno-kupljeno ter da bo po prejemu celotne kupnine izročeno v last dražitelju, ki bo ponudil najvišjo ceno.

Kot je bilo jasno iz dogajanja na dražbi, sta si oba dražitelja močno prizadevala kupiti to za mesto izjemno pomembno zemljišče. Izklicna cena, ki je bila postavljena, je znašala 742.087 evrov, a sta jo dražitelja vztrajno dvigovala.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300