Mobing in nepravilnosti ravnateljice ali le škodoželjnost anonimneža?
Štajerski Tednik
Tipografija

18 let in pol je Tatjana Vaupotič Zemljič ravnateljica Osnovne šole Ljudski vrt. Konec tega leta ji poteče mandat, a je razpis za to delovno mesto svet zavoda objavil že maja, več kot pol leta pred iztekom. Posledica tega je bila anonimka, iz katere izhaja, da naj bi bil razlog za takšno „naglico“ ta, da septembra delo nastopi nov svet zavoda, za katerega se ne ve, ali bo naklonjen sedanji ravnateljici ali ne. Pisec anonimke delo Vaupotič Zemljičeve označuje kot diktatorsko, ravnateljica pa vse navedbe zavrača in pravi, da so neresnične ter da je njihov edini namen diskreditacija. Dobili smo tudi odziv zaposlenih na šoli.

Ravnateljica nad anonimko ni presenečena

A čeprav o imenih ne govori, so ji zadeve očitno jasne in nad samo anonimko ni presenečena, saj pravi, da je pričakovala podobne poteze. Na očitek, da je svet zavoda hitel z objavo razpisa, odgovarja, da je sama zaprosila svet zavoda, da gredo v razpis prej, a le zato, da bi lahko do priprave zasedbe delovnih mest (za novo šolsko leto) zaključili s postopkom. Sama ima v zavodu pogodbo za nedoločen čas in ima pravico do delovnega mesta strokovne delavke.

V tem, da se je postopek izbire ravnatelja že iztekel, pa čeprav ji mandat poteče šele konec letošnjega leta, ne vidi nič spornega. Poudarja, da je svet zavoda zakonito začel postopek, saj zgornja meja v zakonu ni določena. „Nismo prvi, ki smo začeli postopek več kot 6 mesecev prej (vmes sta namreč julij in avgust, ko je izvedba teh aktivnosti praktično nemogoča), v naši bližnji okolici sta še vsaj dva primera, eden od letos,“ pojasnjuje.

Zavrača tudi razlog, ki ga navaja pisec anonimke; da je razpis tako hitro objavljen, saj da se „boji“, da v novem svetu zavoda ne bo imela podpore. „Kdo pravi, da imam podporo v tem svetu zavoda, in kdo pravi, da je ne bi imela v novem svetu zavoda? Danes še nihče ne ve, kdo bodo novi člani. Do sedaj se je v času mojih mandatov (18 let in pol) menjalo pet svetov zavoda. Svoje delo sem do sedaj opravljala pošteno in korektno, mislim, da o tem pričajo tudi rezultati naše šole,“ je jasna ravnateljica.

Zaposleni šokirani, začudeni ...

Kdo naj bi doživljal ravnateljičin mobing

 

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 08.04.2020 22:44

    Na ljubljanski zahodni obvoznici je zaprt uvoz Brdo proti razcepu Kozarje.Do preklica ob nedeljah, praznikih ter v petek pred veliko[…]

51. FESTIVAL NARODNO-ZABAVNE GLASBE

 

 

radioptuj300