Ptuj: Okrog 800 osnovnošolcev uporablja šolski prevoz
Štajerski Tednik
Tipografija

Po Zakonu o osnovni šoli imajo učenci pravico do brezplačnega prevoza, če je njihovo prebivališče oddaljeno več kot štiri kilometre od osnovne šole oz. ne glede na oddaljenost prebivališča v 1. razredu. V preostalih razredih je občina dolžna prevoz zagotoviti le v primeru, ko pristojni organ za preventivo v cestnem prometu ugotovi, da je ogrožena varnost učenca na poti v šolo.

MO Ptuj za vse učence ptujskih osnovnih šol zagotavlja varno pot v šolo, a ker se je v preteklih letih na območju šolskih poti v cestno infrastrukturo precej vlagalo, so se lani lotili racionalizacije in znižali sredstva za ta namen. Racionalizacija se pričakuje tudi v prihodnjem letu, kje ter kaj bo to pomenilo za starše in otroke, pa še ni jasno. Preverili smo, koliko vozačev ima posamezna šola in kakšna so stališča ravnateljev: ali je na tej postavki sploh možno in smiselno varčevati. Zanimalo nas je, ali so res vsi, ki uporabljajo šolske prevoze, do njih tudi upravičeni, so vse poti, ki so označene kot nevarne, to tudi dejansko in ali je na varne šolske poti (predvsem otrok) vplivala tudi zapora dravskega mostu.

Ljudski vrt: 213 vozačev

Podružnica Grajena: 113 vozačev, skoraj vse poti nevarne

OŠ Olge Meglič: 114 vozačev, 28 bi jih naj ostalo brez avtobusa

...

Koliko so stali šolski prevozi

 

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 21.09.2018 21:00

    Zaradi voznika v nasprotni smeri je promet oviran na štajerski avtocesti med Domžalami in Lukovico. Vozite previdno!Prometne nesreče:- Na južni ljubljanski[…]

radioptuj300