Redarji ponovno na delu: številne prekoračitve hitrosti
Štajerski Tednik
Tipografija

Prejšnji teden so se redarji ponovno lotili merjenja hitrosti na ptujskih cestah. Tudi tokrat so se osredotočili na tiste odseke, ki so (tudi zaradi zapore mostu) prometno frekventnejše. Tako kot septembra in oktobra je bila tudi tokrat najvišja prekoračena hitrost izmerjena na desnem bregu reke Drave: po Selski cesti je voznik pri omejitvi 50 km/h vozil kar 90 km/h. Še večje število prekrškov, kar 126 v dveh dneh, so redarji zabeležili na Mariborski cesti, velik problem pa ostajata tudi cesta Ob železnici in Zagrebška cesta.

Nadzor hitrosti vožnje s samodejno merilno napravo, ki prekrške slikovno dokumentira, je Medobčinsko redarstvo Skupne občinske uprave občin v Spodnjem Podravju v zadnjih mesecih izvajalo precej pogosto. Stanje na terenu so v zadnjih dveh mesecih preverjali štirikrat: enkrat septembra, dvakrat oktobra in nazadnje minuli teden, najintenzivneje 7. in 8. novembra.

Z radarjem so bili prisotni na 14 točkah: Mariborski cesti, Zagrebški cesti, Selski cesti, Ob železnici, cesti K jezeru, v Brstju, na Potrčevi cesti, v Raičevi ulici, na Vičavi in v Orešju, Gajzerjevi ulici, Ulici Jožefe Lackove, Vodovi ulici, Cesti 8. avgusta in Žabjaku.

Kot izhaja iz statističnih podatkov, ki jih je po zaključku nadzora posredoval Robert Brkič, vodja Medobčinskega redarstva, se je stanje nadzora glede na septembrsko in oktobrsko dogajanje na cestah bistveno izboljšalo.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

radioptuj300