Kaj se dogaja za zidovi šole in vrtca v Gorišnici
Štajerski Tednik
Tipografija

V uredništvo Štajerskega tednika smo prejeli anonimno pismo, v katerem oseba, ki se je podpisala kot »zaskrbljena mati«, opozarja na vrsto domnevnih napak oz. nepravilnosti v javnem vzgojno-izobraževalnem zavodu Osnovna šola (JVIZ OŠ) Gorišnica in Vrtcu Gorišnica, ki deluje pod okriljem šole.

»Sem mama otroka, ki je v varstvu v vrtcu pri OŠ Gorišnica. Pošiljam vam pismo, ki sem ga poslala ravnatelju Milanu Šilaku, saj menim, da vodstvo šole in vrtca dela čedalje več napak. Očitno je, da ima ravnatelj podporo s strani župana občine Gorišnica, saj drugače ne bi zanemarjal svojega dela pri vodenju šole in vrtca. Zaposlovanje v vrtcu je že preraslo normalne okvire. V zadnjih treh letih je temeljilo na sorodstvenih vezeh in dogovorih ravnatelj–župan,« piše avtorica pisma, ki sicer opozarja tudi na po njenem mnenju neprimerno obnašanje ravnatelja glede na funkcijo, ki jo opravlja. »Mogoče boste pomislili, da so navedbe zoper ravnatelja zlonamerne, vendar ljudje obsojajo njegova ravnanja,« dodaja zaskrbljena mati, ki prilaga še vsebino pisma, ki ga je poslala ravnatelju Šilaku. V tem delu navaja podrobnosti nesrečnega dogodka, ki naj bi se v vrtcu zgodil 5. maja letos, ko so vrata otroku stisnila in domnevno izmaličila prstek na roki. Poškodoval se je otrok iz skupine Balončki. Avtorica anonimnega pisma opozarja, da naj bi bila v času nesreče s skupino otrok vzgojiteljica sama, brez pomočnice. Ta naj bi bila na bolniškem dopustu. "Imam občutek, da hočete vse skupaj prikriti, saj nekateri govorijo, da sta bili dve vzgojiteljici v skupini, ko se je zgodila nesreča. Vendar to ni res. Povedali so mi, da tudi vi v času nesreče niste bili v šoli. Sklepam, da vodstvo šole in posebej vrtca (Edita Kovač) ne opravlja svojih nalog, kot bi jih moralo. Pritožbe na njeno delo so bile podane s strani staršev že v preteklem letu. Ne morem si zamisliti, da se kaj takega zgodi tudi mojemu otroku. Zaupala sem vam ga v dobri veri, da bo v rokah vzgojiteljic in pomočnic varen. Glede na poškodbo, ki vam jo opisujem, pa o tem več nisem prepričana. Varstvo otroka drago plačam in od vas pričakujem, da bo moj otrok imel vse od varstva do vzgoje. Predvsem pa od vas zahtevam, da otroka vsak dan prevzamem nepoškodovanega in zdravega. V upanju, da razmislite, kaj vam želim napisati, vas lepo pozdravljam in še enkrat pozivam, da naj vaše vzgojiteljice opravljajo svoje delo strokovno in zakonito. V kolikor ne veste, kaj bi z mojimi besedami počeli, vam predlagam, da skličete sestanek z zaposlenimi vrtca in vašo pomočnico. Na sestanku jih opozorite in seznanite, kako naj pravilno in strokovno opravljajo svoje delo. Menim, da je ena vzgojiteljica premalo, da bi lahko na igrišču izven območja vrtca varovala 20 otrok," v pismu ravnatelju zapiše »zaskrbljena mati«.

Šilak: »Za razvoj šole je dobro sodelovanje z županom nujno potrebno«

Matjašičeva se do navedb ni opredelila, Sok v bran ravnatelju

Ravnateljevo pojasnilo o nesreči

 

 

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 08.04.2020 22:44

    Na ljubljanski zahodni obvoznici je zaprt uvoz Brdo proti razcepu Kozarje.Do preklica ob nedeljah, praznikih ter v petek pred veliko[…]

51. FESTIVAL NARODNO-ZABAVNE GLASBE

 

 

radioptuj300