V Tržcu bodo s protestnim shodom zahtevali odškodnino
Štajerski Tednik
Tipografija

V Krajevni skupnosti Tržec bodo konec tega meseca s protestom opozorili, da je njihovo vsakdanje življenje v času izgradnje avtoceste izjemno težko. Od DARS-a kot odškodnino zahtevajo izgradnjo štirih kilometrov kanalizacijskega voda v Tržcu.

Prejšnji teden so se predstavniki občine in Osnovne šole Videm, policije, DARS-a in izvajalcev del sestali na šestem operativnem sestanku za izgradnjo avtocestnega odseka Draženci–Gruškovje. Predsednik Krajevne skupnosti Tržec Dušan Serdinšek je opozoril: »Ljudje so naelektreni, prej ko slej bo počilo.« Jedro spora naj bi bilo v tem, da DARS kot obvoz priznava le cesto Tržec–Podlehnik, ne pa tudi drugih cest skozi naselje Tržec, piko na i pa naj bi dodala neodzivnost in aroganca DARS-a.

Kanalizacija v zameno za hrup in prah

Kot odškodnino za nevzdržne življenjske razmere krajani že od lanske jeseni zahtevajo izgradnjo štirih kilometrov kanalizacijskega voda v naselju Tržec. Vrednost investicije ocenjuje na približno milijon evrov. Serdinšek je celo prepričan, da bi jo osnovni projekt gradnje avtoceste že moral vsebovati, sicer bo novo cesto že čez nekaj let treba rezati za kanalizacijo. Zdaj bodo zahteve podkrepili še s protestnim shodom. Sprva so ga napovedali za 25. junij, ker pa bo takrat v bližnjih Selah potekalo srečanje Selanov, bodo izbrali ustreznejši datum.

Vodja projekta izgradnje avtocestnega odseka Draženci–Gruškovje Bogdan Vrezner odgovarja, da z izsiljevanjem ne bodo dosegli ničesar: »99,9 % možnosti je, da ne boste uslišani, saj v ozadju ni pravne podlage!« Dodaja še: »DARS je prevzel stroške celotne izgradnje vzporedne ceste Lancova vas, Tržec, Jurovci, Podlehnik. V osnovnih projektih bi gradnjo vzporedne ceste s pripadajočimi infrastrukturnimi objekti sofinancirale občine.«

Župan Bračič protesta ne podpira, želi si dialog

Težave: obvozi, višina, luči, predvsem pa obveščanje

Anketa: Kakšne so razmere v Tržcu? Ali podpirate protestni shod?

 

 

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 31.03.2020 19:01

    Zastoj tovornih vozil je na dolenjski avtocesti pred mejnim prehodom Obrežje proti Hrvaški, 4 km. Vozila so na odstavnem pasu.Čakalna[…]

51. FESTIVAL NARODNO-ZABAVNE GLASBE

 

 

radioptuj300