Bo nadžupnija tokrat vendarle prodala Marof za novo trgovino?
Štajerski Tednik
Tipografija

Že nekaj let nazaj je nadžupnija sv. Jurija imela namen prodati svoje zemljišče v bližini blokovskega naselja eni izmed trgovskih verig. A se je zapletlo, bojda tudi zato, ker je bilo ugotovljeno, da je na tem mestu prečrpališče in meteorni vod, prestavitev komunalne infrastrukture pa bi terjala precejšnje stroške. Projekt je takrat padel v vodo, pred kratkim pa naj bi se pojavil nov potencialni investitor, ki bi po naših informacijah gradil že letos. Je pa zato treba spremeniti občinski podrobni načrt za to območje. Odprto pa ostaja tudi vprašanje, kdo bo nosil stroške morebitne prestavitve komunalne infrastrukture.

Pred natanko 7 leti je ptujska občina sprejela Odlok o občinskem podrobnem načrtu za del območja urejanja P11-S5 Štuki-Marof, a je aprila letos nadžupnija sv. Jurija kot lastnica zemljišča v tem območju predlagala mestnemu svetu, da sprejme spremembe in dopolnitve odloka o občinskem podrobnem načrtu OPPN glede predvidene notranje zasnove objekta in namembnosti območja v zvezi s predvideno investicijo na tem območju. Ta točka je bila najprej na dnevnem redu aprilske seje, mestni svetniki naj bi o tem odločali po skrajšanem postopku, a ker je bilo sprememb preveč, so to točko umaknili z dnevnega reda in jo dali v obravnavo po rednem postopku.

Kot so zapisali v predlogu, je bil OPPN za ta del območja urejanja izdelan za znanega investitorja, ki pa je kasneje od svoje namere odstopil. „Določeni opisi v odloku so tako prepodrobni, da bi lahko omogočali razvoj območja in bi s svojo vsebino dovoljevali večji nabor investitorjev in možnost gradnje,“ je zapisano v pobudi za spremembo OPPN in navedeno, da želi nadžupnija čim prej najti kupca.

Občina ni želela prestaviti prečrpališča, investitor odstopil od predpogodbe

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 31.03.2020 19:01

    Zastoj tovornih vozil je na dolenjski avtocesti pred mejnim prehodom Obrežje proti Hrvaški, 4 km. Vozila so na odstavnem pasu.Čakalna[…]

51. FESTIVAL NARODNO-ZABAVNE GLASBE

 

 

radioptuj300