Ptuj: Kupčije za gradnjo parkirne hiše v središču mesta
Štajerski Tednik
Tipografija

Parkirno hišo bi zgradil zasebnik in jo oddal v najem javnemu podjetju

Zaprtje (dela) mestnega jedra za promet je ideja, ki jo aktualna občinska politika na Ptuju vztrajno zagovarja skorajda ves mandat. Da bi to dosegli, so postopno ukinjali parkirna mesta. Znano je, da se tudi v okviru obnove tržnice načrtuje ukinitev parkirišča na Miklošičevi in Slomškovi ulici, kjer je okrog 60 parkirnih mest. Namesto tega bi naj zgradili garažno hišo na Novem trgu, pri Mercatorjevi trgovini (Blagovnici). Kar bode v oči, pa je, da naj bi jo – to je potrdil tudi ptujski župan Miran Senčar – gradil zasebni investitor, najelo pa občinsko podjetje in to za 120.000 evrov letne najemnine. Nekateri mestni svetniki se že sprašujejo, ali ne gre za polnjenje žepov zasebnikov z javnim denarjem.

Nekaj več podrobnosti okrog načrtovanega projekta izgradnje garažne hiše je tokrat vendarle predstavil potencialni investitor, direktor GP Drava Sašo Kovačec. Potrdil je, da dogovori z Mercatorjem potekajo, dokončna odločitev o tem, ali bodo šli v izgradnjo ali ne, pa naj bi bila sprejeta predvidoma v roku dveh mesecev. Je pa Kovačec zavrnil županovo trditev, da je investicija garažne hiše odvisna in neposredno povezana s prenovo tržnice. „Ali bomo šli v izgradnjo ali ne, je odvisno le od dogovora z Mercatorjem. Pri tem ne gre le za parkirna mesta, ampak za ureditev celotnega kompleksa. Investiciji sta povsem ločeni, tako da ne gre za to, da se bomo mi odločili na podlagi tega, ali bo tržnica prenovljena ali ne,“ je pojasnil. Če bodo šli v izgradnjo, bodo dela začeli jeseni, za izgradnjo bi potrebovali približno leto dni. Trgovino bi uredili v pritličju, ob njej pa zgradili štirinadstropno garažno hišo, v kateri bi bilo kar 300 parkirnih mest.

Gajškova: »Da ne bo denar odtekal v zasebne žepe«

Hodnik potrdil: »Prejeli smo ponudbo za najem za 120.000 evrov letno«

 

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 19.10.2018 03:35

    Delovne zapore:- Štajerska avtocesta bo med Blagovico in Vranskim proti Mariboru zaprta vsako noč med tednom med 21. in 6. uro[…]

radioptuj300