Trgovci od dobaviteljev zahtevajo popuste, ekskluzivnost …
Štajerski Tednik
Tipografija

Da so domači in slovenski izdelki in pridelki vedno bolj iskani med potrošniki, se zavedajo tudi trgovci. Namreč prav vsi izpostavljajo pomen domače pridelave in ponudbe ter poudarjajo, da spoštujejo slovensko …. Toda medtem ko so trgovci na eni strani bogati v besedah, so bolj skopi, ko vprašanje nanese na številke.

Na skorajda vsakem srečanju kmetijcev in kmetijk ti izpostavljajo nizke odkupne cene, težave s prodajo pridelkov. A iz odgovorov naših trgovcev bi lahko sklepali, da na policah kraljujejo slovenski izdelki (ki pa niso nujno slovenskega porekla). Pri trgovcih smo želeli preveriti, koliko izdelkov in pridelkov slovenskega porekla imajo na svojih policah, a se je konkretnim številkam večina izognila.

Iz Spara so odgovorili, da je na njihovih policah med 60 in 70 % slovenskih proizvodov (sadje, zelenjava, meso, mlečni izdelki …). »Sodelujemo direktno s proizvajalci kot z vsemi večjimi slovenskimi kmetijskimi zadrugami in preko njih posredno sodelujemo z več kot 200 slovenskimi pridelovalci.« Dodali so, da je odkup izdelkov slovenskih pridelovalcev v zadnjem letu zrastel za dvomestno številko. »Prav tako podpiramo in širimo sodelovanje s slovenskimi podjetji na področju izdelkov trgovinske znamke SPAR,« so dodali.

Potrošniki želijo vedeti, od kod so živila

V Tušu naj bi bilo 70 % izdelkov slovenskega porekla

Zaradi umeščanja pod trgovinsko znamko cene primerljive

V Ljubljani kar 1677 m2 trgovin na prebivalca

Spoštovanje dobaviteljev le na papirju

 

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 31.03.2020 17:20

    Zaradi okvare vozila je na razcepu Dragučova zaprt vozni pas iz smeri Lendave proti Šentilju.Zastoj tovornih vozil je na dolenjski[…]

51. FESTIVAL NARODNO-ZABAVNE GLASBE

 

 

radioptuj300