Ptuj: Kdo bi zaslužil, če bi društvo prodalo igrišče v Ljudskem vrtu
Štajerski Tednik
Tipografija

Problematika neuporabe nogometnega igrišča v Ljudskem vrtu ima očitno dolgo brado. Lastnik športnega igrišča je športno društvo, ki je pred leti tam želelo urediti sodobne vadbene površine, a so si premislili. Zdaj imajo bolj donosno idejo: da bi zemljišče prodali. Zato so predlagali spremembo namembnosti, po kateri bi se na tem območju gradila kar varovana stanovanja. A temu ptujska politika ni najbolj naklonjena.

Na Ptuju je premalo zagotovljenih vadbenih površin, po drugi strani pa je precejšen del igrišč bodisi namenjen za izvajanje specifičnih programov bodisi v lasti ali upravljanju zasebnikov. Med drugim tudi nogometno igrišče ob Peršonovi ulici, ki že vrsto let ne služi svojemu namenu. Čeprav gre za igrišče z velikim potencialom in na odlični lokaciji, se to ne koristi, kot bi se lahko ali celo moralo. Takšno stanje in neuporaba igrišča moti številne, med drugim tudi svetnika Martina Mlakarja, ki je na MO Ptuj podal vprašanje o lastništvu in statusu tega nogometnega igrišča. Zanimalo ga je, kako je prišlo do lastništva sedanjega lastnika in kaj namerava Mestna občina (MO) Ptuj narediti, da bo to nogometno igrišče zaživelo ter dejansko začelo služiti igranju nogometa.

Kot izhaja iz odgovora MO Ptuj, je lastnik zemljišča Društvo za telesno vzgojo Partizan Ptuj, katerega predsednik je Ivan Čuš. Zemljišča je lastnik pridobil na podlagi 64. člena Zakona o športu. Društvo Partizan Ptuj se je v zemljiško knjigo vpisalo leta 1998 na podlagi navedenega zakona in pogodbe o brezplačnem prenosu pravice iz leta 1982.

Kdo je odgovoren za današnje stanje: društvo ali občina

Želje po spremembi namembnosti: ne igrišče, temveč varovana stanovanja

Skrb za stanovalce ali želja po profitu?

 

 

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 16.02.2019 09:39

    Zaradi prometne nesreče je oviran promet na primorski avtocesti med Gabrkom in počivališčem Risnik proti Kopru. Nastaja zastoj, 1 kilometer.Zaradi[…]

radioptuj300