Destrnik: Mar je v razredu s 26 učenci potreben „varnostnik“?
Štajerski Tednik
Tipografija

Ravnatelj Osnovne šole Destrnik-Trnovska vas Drago Skurjeni je na občino Destrnik naslovil dopis za sofinanciranje zaposlitve dodatnega strokovnega sodelavca v razredu bodočih tretješolcev, ki so danes drugošolci.

Za letošnje leto je dodatna strokovna pomoč tem učencem zagotovljena. Delo asistenta, ki je prisoten v razredu, financira ministrstvo za izobraževanje. Ker se to financiranje s koncem šolskega leta izteče, je ravnatelj na občino kot ustanoviteljico poslal vlogo za sofinanciranje spremljevalca učencev bodočega tretjega razreda. Gre za razred, ki je za današnje razmere številčno zelo močan, v njem je 26 otrok. Štirje med njimi imajo odločbe za dodatno strokovno pomoč. Omenjeni razred je šolo precej „zaposloval“ že v minulem letu, ko so bili otroci prvošolci. „V lanskem šolskem letu smo imeli veliko aktivnosti za ureditev učno-vzgojne dinamike v prvem razredu. Aktivnosti se nadaljujejo tudi letos v drugem razredu. Ker je pri takšnem številu težko zagotoviti popolno varnost, nam je v tem šolskem letu ministrstvo zagotovilo sredstva za zaposlitev asistenta kot dodatnega sodelavca v razredu. Delavec ima pogodbo sklenjeno do 30. junija 2018 in ga ministrstvo v naslednjem šolskem letu več ne predvideva financirati. Na predlog staršev, podan na roditeljskem sestanku, občino zaprošamo za odobritev sredstev, ki bi za šolsko leto 2018/19 omogočala zaposlitev sodelavca za delo s tretješolci,“ je v vlogi zapisal ravnatelj Skurjeni.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

Prometne informacije

  • 15.11.2018 09:13

    Zaradi del je na primorski avtocesti zaprt izvoz Razdrto iz smeri Ljubljane.Čakalna doba za voznike tovornih vozil je na mejnem[…]

radioptuj300