Destrnik / Goričan: „Ne drži, da bi za društvo zastavil svoje zasebno premoženje“
Štajerski Tednik
Tipografija

Na seji sveta občine Destrnik sta svetnika Elizabeta Fras (SDS) in Anton Sever (SLS) vodstvo občine povprašala, kako je s finančnimi obveznostmi Društva upokojencev (DU) sv. Urban Destrnik v zvezi z gradnjo društvenega objekta – večnamenskega športno-vadbenega centra.

Predsednik društva Branko Goričan naj bi po besedah imenovanih svetnikov za nepokrivanje stroškov gradnje krivil občinski svet, ker ne sprejme proračuna. Na seji je bilo slišati, da naj bi Goričan za dolg pri dobaviteljih zastavil celo svoje zasebno premoženje. „To ne drži in kategorično zanikam. 32 let sem samostojni podjetnik (s. p.), za podjetniško dejavnost pa res jamčim s svojim premoženjem. Nikakor ne drži, da bi zastavil zasebno premoženje za društvo. Je pa res, da sem pri dobaviteljih zastavil svoje dobro ime in besedo in smo uspeli pridobiti dodatne ugodnosti za nakup gradbenega materiala,“ je za naš časopis pojasnil Goričan.

„Pogovori z občino o gradnji objekta so se pričeli v letu 2017. Dela smo pričeli septembra lani, pred tem se je urejala dokumentacija. Občina je poskrbela za izkope, temelje, navoz gramoza in temeljno ploščo objekta. Objekt je velik 20 x 9 metrov, gre za montažno leseno enokapnico. Občina je pokrila tudi stroške kritine in dokumentacije. Les za gradnjo smo kompenzirali s hlodovino, ki so jo društvu podarili domačini. Društvo je financiralo še nakup stavbnega pohištva in sanitarij. Ogromno dela je bilo postorjenega prostovoljno, skupno okrog 2.500 ur. Ker društvo samo denarja za gradnjo nima, smo z občino Destrnik sklenili pogodbo o financiranju naložbe. S podpisom listine se je občina zavezala, da bo krila stroške materiala, medtem ko smo mi v društvu skrbeli za organizacijo in izvedbo gradnje.

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300