Bodo na Ptuju gradili kar dve garažni hiši?
Štajerski Tednik
Tipografija

Da bi prišli do skupnega cilja in boljših razmer za parkiranje v centru Ptuja, so nekateri pomembni akterji strnili vrste; potekajo namreč pogovori o tem, da bi gradili kar dve garažni hiši: ob Mercatorjevi Blagovnici in za stavbo Upravne enote.

Po seji delovnih teles Mestne občine Ptuj prejšnjo sredo je znanih nekaj več podrobnosti v zvezi z načrtovano gradnjo garažne hiše na Ptuju. Sejo je župan Miran Senčar sklical na podlagi pobud mestnih svetnic in svetnikov, na njej pa so govorili o ureditvi mirujočega prometa v starem mestnem jedru. Senčar je med drugim povedal, da bo v času obnove območja mestne tržnice in okoliških ulic prišlo do sprememb dostopa in parkiranja v mestu: „Vemo, da bo v tem času treba zagotoviti parkirne prostore za dostavo, stanovalce in stranke. Navade vseh se bodo morale prilagoditi situaciji v času obnove, mi pa se bomo potrudili, da bo promet tekel varno, mirno ter da bodo stanovalci, ponudniki in obiskovalci imeli informacije o možnostih parkiranja in dostave.“

Na Ptuju bodo parkirna mesta, ki jih bodo izgubili pri tržnici, nadomestili z novo garažno hišo ob Mercatorjevi Blagovnici.

Do maja dokončna odločitev o parkirni hiši

V igri za gradnjo tudi Javne službe Ptuj

 

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300