Bo ena izmed poti na grad zaradi odpadanja opeke povsem zaprta?
Štajerski Tednik
Tipografija

Letošnja zima in ogromne količine snega so marsikomu povzročale veliko preglavic. Največ težav je na objektih, ki so bili že doslej načeti in v slabem stanju. Na Grajski ulici na Ptuju, ki iz centra mesta vodi do gradu, je od prejšnjega tedna naprej postavljena nova opozorilna tabla, da odpada opeka. In takšnih tabel, ki opozarjajo na potencialno nevarnost v mestu, imamo kar nekaj ...

V primeru Grajske ulice je pobudo, da se postavi tabla, ki opozarja na potencialno nevarnost, podal Aleksander Lorenčič, direktor Pokrajinskega muzeja Ptuj-Ormož. Kot je pojasnil, gre za pot, ki iz centra vodi do gradu. „Za postavitev opozorilne table smo se odločili preventivno. Zima je namreč določene dele obzidja dodatno načela in se lahko okruši oz. odpade kakšna opeka,“ je pojasnil Lorenčič.

Kot se je izkazalo ob pregledu, zaradi nizkih temperatur, vlage in snega obstaja nevarnost, da se odlomi kos opeke stare hiše, ki meji na Grajsko ulico. „Za tam živeče prebivalce je potrebna dodatna pazljivost, sicer je ulica prehodna. Trenutno ni označbe za popolno zaporo, do odločitve inšpektorja in MOP je nameščena tabla, ki samo opozarja na odpadanje opeke,“ so pojasnili iz podjetja Javne službe Ptuj. Sicer se trudijo čim hitreje sanirati nastalo poškodbo, a je izvedba odvisna od zahtevnosti sanacije ter seveda denarja.

V centru Ptuja kot črno točko glede varnosti izpostavljajo zgradbo UE Ptuj, kjer so prav tako nameščene opozorilne table in ovire, ki zagotavljajo varnost pešcev.

Trenutno sta na Ptuju sicer postavljeni dve opozorilni tabli o odpadanju opeke, ob teh pa še sedem drugih opozorilnih tabel, ki opozarjajo na poškodbe tlaka ali jaškov.

Grajske ulice že leta sploh ne čistijo več …

Sonce bo raztopilo sneg, težav ne

 

Preberite več v Štajerskem Tedniku

aplikacija

appstore  googleplay

radioptuj300